AMD Fusion: új tuning eszköz játékosoknak

Az AMD egy új szoftver kifejlesztésén munkálkodik, amely a játékosok életét fogja némiképp megkönnyíteni. Az újdonság tulajdonképpen egy komplex szoftver, amelynek segítségével tuningolhatjuk rendszerünket, illetve kikapcsolhatjuk a háttérben futó, szükségtelen folyamatokat, így pedig, ha nem is nagy, de egy pici extra teljesítményhez juthatunk, ami a játékosok számára fontos lehet.

AMD Fusion: új tuning eszköz játékosoknak

Az AMD egy új szoftver kifejlesztésén munkálkodik, amely a játékosok életét fogja némiképp megkönnyíteni. Az újdonság tulajdonképpen egy komplex szoftver, amelynek segítségével tuningolhatjuk rendszerünket, illetve kikapcsolhatjuk a háttérben futó, szükségtelen folyamatokat, így pedig, ha nem is nagy, de egy pici extra teljesítményhez juthatunk, ami a fanatikus játékosok számára fontos lehet.

Az AMD Fusion For Gaming szoftvere tulajdonképpen annyit tesz, hogy a rendszerben futó, haszontalan folyamatokat leállítja, így a játék számára több erőforrás marad. A folyamatok leállításához és elindításához mindössze egy gombnyomásra van szükség, így a játék befejezése után könnyedén visszaállíthatjuk a normális állapotokat.

A szoftver ugyan kikapcsolja a szükségtelen folyamatokat, de az AMD szakembere, Brent Barry szerint az alkalmazás nem ész nélkül kapcsolgatja a háttérben futó dolgokat, így a számítógép biztonsága nem kerül veszélybe, sőt, instabillá sem válik. Az alap profil az antivírus alkalmazást és a védelmi programokat nem kapcsolja ki. No de ezzel a folyamat "kikapcsolósdival" tényleg plusz teljesítményhez juthatunk? Barry szerint egy többmagos processzorral szerelt rendszer esetében a megtakarítás mértéke 2-5%-os lehet, de ez nagyban függ az adott számítógép paramétereitől.

Természetesen a Fusion For Gaming alkalmazás egyéb trükkökkel is rendelkezik. A szoftverben különböző profilok állnak rendelkezésre, amelyek segítségével a processzor és a videokártya egyaránt tunigolható, sőt, akár a merevlemez teljesítményének optimalizálására is lehetőség nyílik. A szoftver játék közben olyan haszontalan funkciókat is letilt, mint például a Cool'n'Quiet.

Barry elmondása szerint a Fusion for Gaming alkalmazás gombjának megnyomásával nem csak a háttérben futó, haszontalan alkalmazások és folyamatok állnak le, de például egy Phenom X4 9550 Black Edition processzor esetében az órajel is emelkedik, egészen pontosan 2,8 GHz-ig. Ez a tuning ugyan nem mondható jelentősnek, de a felhasználók saját igényeik szerint változtatatják a profil tartalmát, így összeállíthatják a rendszerük számára legmegfelelőbb beállításokat.

Annak ellenére, hogy ez a szoftver a fanatikus felhasználók és a hardcore játékosok számára készült, az AMD a tervezés folyamán az egyszerű használhatóságra helyezte a hangsúlyt. A szoftver gombjának megnyomása után bezáródnak a felesleges folyamatok, ezután elindul az adott játék, és már élvezhetjük is a teljesítménynövekedést. A szoftver akár laptop felhasználóknak is jól jöhet, ugyanis segítségével spórolhatunk az akkumulátorral, maximalizálhatjuk annak élettartamát, így egy hosszabb repülőúton gond nélkül végignézhetünk egy filmet

A Fusion for Gaming alkalmazás első béta változata az információk szerint még a mai nap folyamán elérhetővé válik az AMD Game! weboldalán keresztül. A szoftver kizárólag AMD processzorral szerelt rendszeren fog üzemelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward