AMD Fusion részletek

Az AMD soron következő Barcelona és Phenom magra épülő négymagos processzorai natív négymagos egységek lesznek, szemben az Intel jelenlegi négymagos megoldásaival, amelyeknél a négymagos processzorok két darab kétmagos egységből épülnek fel. Az AMD natív eljárása több szempontból is előnyös lehet, ilyen szempont például a Fusion technológia.

AMD Fusion részletek

Az AMD soron következő Barcelona és Phenom magra épülő négymagos processzorai natív négymagos egységek lesznek, szemben az Intel jelenlegi négymagos megoldásaival, amelyeknél a négymagos processzorok két darab kétmagos egységből épülnek fel. Az AMD natív eljárása több szempontból is előnyös lehet, ilyen szempont például a Fusion technológia, ahol több chip lesz majd jelen egy tokon belül.

Korábban más sok szó esett a Fusion eljárás lényegéről, most azonban új információkhoz sikerült hozzájutni. A hírek szerint az AMD Fusion processzorai tulajdonképpen két egységből állnak majd, azaz a tokon belül két külön részre lesznek osztva. Ezt az eljárást MCM rövidítéssel szokták emlegetni, amely angolul a multi-chip module, magyarul a több chipből álló tokozás megfelelője. A Fusion processzoron található egyik chip magába foglalja majd a processzort, a memóriavezérlőt, valamint a HyperTransport chipet. A másik chip viszont egy GPU-t tartalmaz majd, ez a GPU az AMD saját technológiájának segítségével kapcsolódik majd a központi egységhez, azaz a processzorhoz.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a Fusion chip processzor részét az AMD és a Chartered Semiconductor készíti a jövőben, a GPU-t viszont a tajvani félvezető gyártó nagyvállalat, a TSMC fogja gyártani. Ennek értelmében a TSMC-nek mégiscsak lesz köze az AMD processzor részlegéhez, ám nem olyan összefüggésben, mint ahogy azt a korábbi pletykák állították.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward