AMD Congo platform a vékony noteszgépekhez

Az AMD egy új, ütőképes platformon munkálkodik, amelyet kifejezetten a vékony és könnyű noteszgépek piacán kívánnak majd bevetni. Az újdonság gyakorlatilag egy frissített lapkakészletre és integrált videó vezérlőre, valamint az AMD Neo processzoraira támaszkodik, amelyek a HP nemrégiben bejelentett ultra-hordozható noteszgépében is helyet kaptak.

AMD Congo platform a vékony noteszgépekhez

Az AMD egy új, ütőképes platformon munkálkodik, amelyet kifejezetten a vékony és könnyű noteszgépek piacán kívánnak majd bevetni. Az újdonság gyakorlatilag egy frissített lapkakészletre és integrált videó vezérlőre, valamint az AMD kétmagos Neo processzoraira támaszkodik, amelyek a HP nemrégiben bejelentett ultra-hordozható noteszgépében is helyet kaptak.

A lapkakészlet az M780G típusjelzést fogja viselni, az integrált videó vezérlő szerepét pedig a jól bevált ATI Radeon HD 3200-as sorozatú megoldásra bízzák. Ennek a párosnak köszönhetően az új noteszgépek HDMI, DisplayPort és akár eSATA csatlakozókkal is felszerelhetőek lesznek, sőt, hardveres HD videó lejátszásra és DirectX 10-es játékok futtatására is lehetőség nyílik.

A gyártó természetesen hibrid grafikus megoldások piacra dobását is tervezi, amelyeknél a Congo platform beépített videó vezérlője egy erősebb videokártyával karöltve teljesítene szolgálatot. Ez utóbbi, azaz a diszkrét videó vezérlő GPU intenzív alkalmazások esetén, például játék közben lépne működésbe. A rendszer hasonló ahhoz, mint amit az Nvidia kínál a MacBook és MacBook Pro noteszgépek esetében, ahol is egy GeForce 9400M sorozatú integrált videó vezérlő és egy GeForce 9600M videokártya dolgozik együtt a fent említett módszer alkalmazásával. Az AMD tervei szerint a Congo platform valamikor 2009 második felében kerülhet forgalomba, az újdonsággal ellátott noteszgépek ára várhatóan 499 dollárról fog indulni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward