AMD: a hibrid crossfire teljesítménye

Az AMD hamarosan elkészül a Crossfire X technológiával, amely a Tripla és a Quad Crossfire, a Hibrid Crossfire és a Crossfire OverDrive technológiák támogatásával érkezik majd valamikor november folyamán. Az újdonság elkészítésénél a legfőbb hangsúly a flexibilitásra és a skálázhatóságra fektette a gyártó. A HIbrid Crossifre technológiát az RS780 IGP chipszettel kívánja bevezetnia  gyártó, ez a lapkakészlet hivatalosan AMD G780 (HD 2300) néven debütál majd.

AMD: a hibrid crossfire teljesítménye

Az AMD hamarosan elkészül a Crossfire X technológiával, amely a Tripla és a Quad Crossfire, a Hibrid Crossfire és a Crossfire OverDrive technológiák támogatásával érkezik majd valamikor november folyamán. Az újdonság elkészítésénél a legfőbb hangsúly a flexibilitásra és a skálázhatóságra fektette a gyártó. A HIbrid Crossifre technológiát az RS780 IGP chipszettel kívánja bevezetni a gyártó, ez a lapkakészlet hivatalosan AMD G780 (HD 2300) néven debütál majd. Az AMD lapkakészlete az Nvidia Hibrid SLI technológiája, vagyis az MCP78-as chipszet ellen száll majd harcba.

A Hibrid Crossfire teljesítményével kapcsolatban már elárult néhány információt az AMD, ezek szerint az RS780-as chipszetet egy Radeon HD 2400-as kártyával kombinálva körülbelül 50%-os teljesítménynövekedésre tehetünk majd szert 3DMark 06-ban.

Ezzel egy időben az Nvidia is beszámolt hibrid megoldásának teljesítményéről: az MCP78-as lapkakészletet egy alsókategóriás videokártyával kombinálva 40%-os teljesítménynövekedést, egy középkategóriás kártya használatakor 20%-os teljesítmény növekedést, míg egy felsőkategóriás videokártya alkalmazása esetén körülbelül 5%-os teljesítménynövekedést érhetünk el.

Az AMD RS780-as lapkakészlete alacsony energiafogyasztással büszkélkedik: a chipszet mindössze 1,2 W-ot fogyaszt alapjáraton, a lapkakészlet alacsony terhelés esetén képes kikapcsolni a diszkrét grafikus vezérlőt, azaz a videokártyát is. Az RS780-as lapkakészlet DX10, HT 3.0, PCIe 2.0 és UVD támogatással érkezik, valamint képes a HDMI, DVI is DisplayPort kezelésére egyaránt. AZ első RS780-as lapkakészlettel felvértezett alaplapok valamikor 2007 decemberében, illetve 2008  januárjában jelennek meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward