AMD 790FX alaplapok Asus-módra

Az ASUS két felsőkategóriás alaplapot mutatott be, amelyek egyaárnt az AMD új 790FX kódnévvel ellátott lapkakészletével vannak ellátva. Az alaplapok AM2+-os forglalattal vannak felvértezve, mindkét termék különleges a maga nemében: az egyik újdonság az M3A32-MVP Deluxe, míg a másik a M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP névre hallgat. A két termék között elsőre is szembetűnik a különbség: a M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP rendelkezik beépített 802.11 b/g WiFi adapterrel, ám más különbség is van a két újdonság között.

AMD 790FX alaplapok Asus-módra

Az ASUS két felsőkategóriás alaplapot mutatott be, amelyek egyaránt az AMD új 790FX kódnévvel ellátott lapkakészletével vannak ellátva. Az alaplapok AM2+-os foglalattal vannak felvértezve, mindkét termék különleges a maga nemében: az egyik újdonság az M3A32-MVP Deluxe, míg a másik a M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP névre hallgat. A két termék között elsőre is szembetűnik a különbség: a M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP rendelkezik beépített 802.11 b/g WiFi adapterrel, ám más különbség is van a két újdonság között.

M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP magán hordoz egy új technológiát, amelyet az ASUS a Cool Mempipe Technology névvel látta el. A technológia lényege, hogy a rendszerben elhelyezett DDR2-es memória modulok a heat-pipe hűtés segítségével körülbelül 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek, mint hagyományos hűtéssel ellátott társaik. Mindkét alaplap négy darab x16-os PCI Express foglalattal rendelkezik, ezek a slotok használattól függően az alábbi konfigurációk szerint működnek: 2 darab x16-os, vagy 1 darab x16-os és két darab x8-os, vagy négy darab x8-os. Az alaplapok két darab hagyományos PCI csatolófelületet is tartalmaznak.

Az alaplapok hűtését a gyártó a heat-pipe technológia segítségével oldotta meg. Az alaplap hátsó kivezetései között egy PS2-es port, 6 db USB port (további 4 kivezetés az alaplapon), 7.1-es HD audio optikai és koaxiális SPDIF kimenetekkel, valamint egy gigabites ethernet port, FireWire csatlakozó és eSata csatlakozó található.

Az alaplapok 6 darab SATA csatolófelülettel, valamint egy IDE és egy Floppy csatlakozóval büszkélkednek. A négy darab memória foglalat DR2-1066 MHz-es memória modulok fogadására képes, ECC és non-ECC modulokkal egyaránt működik a rendszer.

Az újdonságok várható árával kapcsolatban nem szolgált információval a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward