AMD: 3 és 4 utas Crossfire rendszerek

A múlt hét folyamán számoltunk be az NVIDIA terveiről, amelyek szerint a vállalat hamarosan 3 utas SLI támogatással kíván a piacra lépni. Ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedik: a vállalat szintén a többkártyás rendszerekben látja a jövőt, éppen euért 3 és 4 utas Crossfire rendszerek fejlesztésén munkálkodik. Az AMD állítása szerint a többkártyás üzemmódban müködő rendszerek az egykártyás rendszerekhez viszonyítva jelentős többletteljesítménnyel állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

AMD: 3 és 4 utas Crossfire rendszerek

A múlt hét folyamán számoltunk be az NVIDIA terveiről, amelyek szerint a vállalat hamarosan 3 utas SLI támogatással kíván a piacra lépni. Ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedik: a vállalat szintén a többkártyás rendszerekben látja a jövőt, éppen ezért 3 és 4 utas Crossfire rendszerek fejlesztésén munkálkodik. Az AMD állítása szerint a többkártyás üzemmódban működő rendszerek az egykártyás rendszerekhez viszonyítva jelentős többletteljesítménnyel állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

Az AMD új technológiája Crossfire-X néven válik majd ismertté, az eljáráshoz rendkívül nagy reményeket fűznek AMD-s berkekben. A technológiával kapcsolatban a vállalat már nyilvánosságra hozott néhány információt: az egykártyás rendszer teljesítményét alapul véve a kétkártyás üzemmód 1,8x-os teljesítménynövekedést kínál, a három kártyás mód 2,6x gyorsabb, míg a négykártyás üzemmód több mint háromszoros sebességnövekedést hoz a rendszer számára. A négykártyás üzemmód esetében pontos szorzót egyelőre nem adtak meg csak az sejthető, hogy az érték 3 fölött van valahol.

Az előzetes információk szerint ígéretes a technológia, ha valóban hozni tudják az ígért teljesítménynövekedést. A Crossfire-X pontos debütálásával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg részleteket a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward