Alig egy hónap és itt a frissített Mac Mini

Hosszú idő után most végre úgy tűnik, hogy az Apple frissíteni fogja legkisebb és legolcsóbb számítógép konfigurációját, a Mac Mini-t. A kis készüléket egy időben már elkezdték temetni, de most a Wired információi szerint egy belsős informátor elmondta, hogy Steve Jobs a Macworld keretein belül indítja hódító útjára a pici, továbbfejlesztett Mac Mini-t.

Alig egy hónap és itt a frissített Mac Mini

Hosszú idő után most végre úgy tűnik, hogy az Apple frissíteni fogja legkisebb és legolcsóbb számítógép konfigurációját, a Mac Mini-t. A kis készüléket egy időben már elkezdték temetni, de most a Wired információi szerint egy belsős informátor elmondta, hogy Steve Jobs a Macworld keretein belül indítja majd útjára a továbbfejlesztett Mac Mini-t.

A felújított gép alumínium házban kap helyet és a jelenlegi értesülések szerint rögtön kétféle kivitelben kerülhet a boltok polcaira. Az 500 dollárba kerülő változat 2 GHz-es Core 2 Duo processzorral és integrált videó vezérlővel, míg a 700 dolláros verzió 2,3 GHz-es Core 2 Duo processzorral és GeForce videó vezérlővel érkezik, ami valószínűleg azonos a jelenlegi MacBook-okban található Nvidia lapkakészlettel (ami megintcsak integrált vezérlőt jelentene, csak erősebbet, egy 9400-ast). A készülékekhez alapesetben 2 GB memória jár, amit egészen 4 GB-ig lehet majd bővíteni. Ezen kívül egy 160 GB-os merevlemez és egy slot-in rendszerű DVD-írót is tartalmaznak még a Mini-k, és természesen az Apple új mániáját követve a DisplayPort sem maradhat el.

A modellfrissítésnek várhatóan rengetegen fognak örülni, ugyanis rendkívül népszerű volt a vásárlók között a kis rendszer, csak időközben némileg elavulttá vált, miközben az ára nem igazán tükrözte ugyanezt. A jelenleg forgalomban lévő Mac Mini 599 dolláros alapáron érhető el, ezért az összegért 1,83 GHz-es Core 2 Duo processzort, Intel videó vezérlőt, valamint 1 GB rendszermemóriát és egy 80 GB-os merevlemezt kapunk. Érdekesség, hogy a Dell Inspiron 530s típusjelzéssel ellátott gépe ezeknél a specifikációknál erősebb hardver elemekkel rendelkezik és kevesebb, mint a Mac Mini árának feléért juthatunk hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward