Albatron 780G alaplap mini-ITX formátumban

Manapság a HTPC (Házimozi számítógép) piac egyre nagyobb forgalmaz generál, ugyanis ezek a konfigurációk egyre népszerűbbekké válnak a filmszerető felhasználók körében. A piac az igényeket már régóta felismerte, így gyakorlatilag széles kínálatból választhatjuk ki azokat az alkatrészeket, amelyek igényeinknek a legmegfelelőbbek. Most az Albatron termékpalettáján tűnt fel egy újdonság, ami tulajdonképpen nem más, mint egy mini-ITX alaplap, amely az AMD rendkívül sikeres, 780G lapkakészletére épül és Socket AM2/AM2+-os AMD processzorok fogadását teszi lehetővé.

Albatron 780G alaplap mini-ITX formátumban

Manapság a HTPC (Házimozi számítógép) piac egyre nagyobb forgalmat generál, ugyanis ezek a konfigurációk egyre népszerűbbekké válnak a filmszerető felhasználók körében. A piac az igényeket már régóta felismerte, így gyakorlatilag széles kínálatból választhatjuk ki azokat az alkatrészeket, amelyek igényeinknek a legmegfelelőbbek. Most az Albatron termékpalettáján tűnt fel egy újdonság, ami tulajdonképpen nem más, mint egy mini-ITX alaplap, amely az AMD rendkívül sikeres, 780G lapkakészletére épül és Socket AM2/AM2+-os AMD processzorok fogadását teszi lehetővé.

A kis alaplap 17 cm x 17 cm-es méretekkel rendelkezik, a Socket AM2/AM2+-os processzorokat egészen 65W-os TDP értékig fogadja. Az újdonság DDR2-es So-DIMM memóriafoglalatokkal van ellátva, ilyen memóriafoglalat típust használnak töbek között a noteszgépekben is. Az újdonság PCI Express 2.0-s szabványra épülő x16-os slottal és integrált Radeon HD 3200-as videó vezérlővel van ellátva, amely az UVD motornak köszönhetően hardveresen képes gyorsítani a VC-1-es, H.264-es és MPEG fájlok lejátszását, ezzel csökkentve a processzor terhelését. Az új alaplap Hybrid Crossfire támogatással is el van látva csak úgy, mint a többi 780G. Különlegesség, hogy a terméken beépített, ún.SidePort memória is jelen van, amelynek mérete 128 MB, és amelyet az integrált videó vezérlő képes kihasználni a nagyobb sebesség elérésének érdekében.

A KI780G típusjelzéssel ellátott újdonság négy darab SATA 3,0 Gbps-os portot, eSata kivezetést, egy gigabites ethernet csatlakozót, valamint integrált 7.1 csatornás audió vezérlőt tartalmaz. A termék ezen kívül D-Sub és DVI kimenetekkel egyaránt bír, sőt, HDMI csatlakozót is találunk rajta. A kis alaplap forgalomba kerülésének időpontjával és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek információk,de a méretből kiindulva, biztosan nem lesz túl olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward