Alacsony profilú 9600 GT a Galaxy-tól

Az elmúlt hetek eseményei alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyre több gyártó gondol a HTPC építő felhasználókra, ugyanis sorra jelennek meg az alacsony profillal rendelkező videokártyák. Nemrégiben mutattuk be az Albatron alacsony profilú GeForce 8-as kártyáit, ám most a Galaxy is újdonsággal jelentkezett a piacon: a gyártó elérhetővé tette alacsony profilú GeForce 9600-as videokártyáját.

Alacsony profilú 9600 GT a Galaxy-tól

Az elmúlt hetek eseményei alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyre több gyártó gondol a HTPC építő felhasználókra, ugyanis sorra jelennek meg az alacsony profillal rendelkező videokártyák. Nemrégiben mutattuk be az Albatron alacsony profilú GeForce 8-as kártyáit, ám most a Galaxy is újdonsággal jelentkezett a piacon: a gyártó elérhetővé tette alacsony profilú GeForce 9600-as videokártyáját.

Az új kártya jó szolgálatot tehet a különböző HTPC házakban, ahol a helytakarékos kivitel rendkívül fontos szempont. A Galaxy megoldása 65 nm-es csíkszélességű G94-es grafikus processzorral van ellátva, amely természetesen rendelkezik DirectX 10.0-s támogatással. A kártya 512 MB memóriával kerül forgalomba, a memóriachipek órajele megegyezik a referencia értékkel, amely 1800 MHz.

A Galaxy alacsony profilú 9600 GT-je aktív hűtéssel érkezik, ami a referencia értéken üzemelő alkatrészek hűtéséhez elegendő. A kártya GPU-ja egyébként 64 darab stream egységgel van ellátva, amelyek 1625 MHz-en üzemelnek, a GPU órajele ezzel szemben 650 MHz-es.

A gyártó újdonsága csatlakozók tekintetében sem szégyenkezhet, ugyanis az alacsony kivitelű egységen DVI és TV-kimenet egyaránt megtalálható, így a kártya ebben a tekintetben is megfelel a HTPC építők igényeinek. Az új 9600 GT csak úgy, mint a nagyobb PCB-re (nyomtatott áramköri lapra) épülő tárai, hat tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül kap energiát a stabil, zökkenőmentes működéshez.

A gyártótól származó információk alapján a kártya először Japánban lesz elérhető, az egység ajánlott végfelhasználói ára 148 dollár körül alakul. Az egység európai megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward