Akkumulátorokat hív vissza a Toshiba

A Toshiba az elmúlt napok folyamán kiadott közleményében arról számolt be, hogy a vállalat 10000 darab akkumulátort hív vissza hamarosan. Az akkumulátorok a Sony gyártósorain készültek, a tavalyi áv folyamán már számos gyártó hívott vissza hibás akkumulátorokat, a Toshiba mostani felhívása még ehhez a korábbi ügyhöz kapcsolódik, szó sincs újabb botrányról.

Akkumulátorokat hív vissza a Toshiba

A Toshiba az elmúlt napok folyamán kiadott közleményében arról számolt be, hogy a vállalat 10000 darab akkumulátort hív vissza hamarosan. Az akkumulátorok a Sony gyártósorain készültek, a tavalyi év folyamán már számos gyártó hívott vissza hibás akkumulátorokat, a Toshiba mostani felhívása még ehhez a korábbi ügyhöz kapcsolódik, szó sincs újabb botrányról.

A Toshiba azokat az akkumulátorokat hívja vissza, amelyek 2005. decemberében készült notebookokban kaptak helyet. A vállalat számításai szerint mintegy 5100 darab áramforrást érinthet a hiba, de a vállalat biztos akar lenni a dolgában, ezért inkább visszahívja mind a 10000 darab kérdéses akksit. Az elmúlt időszakban összesen három jelentés futott be a Toshiba-hoz, amelyek a hibás akkumulátorokról szóltak. Ebből egy eset Ausztráliában, kettő pedig Japánban történt. Korábban már számos vállalat hívott vissza akkumulátorokat, miután egy IBM ThinkPad áramforrása kigyulladt, persze ezen kívül számos hasonló tűzeset történt a hibás akkumulátorok miatt.

A Toshiba akkumulátor-visszahívásában kizárólag azok a készülékek szerepelnek, amelyek 2005. decemberében hagyták el a gyártósort. Az érintett Toshiba noteszek: Dynabook, Dynabook Satellite, Satellite és Tecra. A hibás akkumulátorokat tartalmazó notebookok az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Európában, Kínában és Ausztráliában kerültek forgalomba.

A korábbi akkumulátor-visszahívások alkalmával összesen 9,6 millió áramforrást cseréltek ki, ez jelentős költségekkel járt. A Toshiba mostani akciójában szereplő akkumulátorok cseréje lényegesen olcsóbb lesz, hiszen az előző értéknél kisebb mennyiségű áramforrást érint a hiba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward