Adobe + Nvidia: GPU gyorsítás a Flash Payerben

Az Nvidia és az Adobe Systems Incorporated együttműködést kezdeményezett annak érdekében, hogy az Adobe Flash Player – amely az Adobe Flash Platformjának kulcsszereplője – GPU gyorsítást kaphasson. A két cég már eddig is rengetegszer működött együtt, amelynek eredményeként például az Adobe Photoshop CS4-es kiadásába bekerült a GPU gyorsítás opció, amely számos Nvidia videokártyával kompatibilis és amely zökkenőmentesebbé teszi a munkát az említett szoftveren belül, ha rendelkezünk megfelelő GPU-val.

Adobe + Nvidia: GPU gyorsítás a Flash Payerben

Az Nvidia és az Adobe Systems Incorporated együttműködést kezdeményezett annak érdekében, hogy az Adobe Flash Player – amely az Adobe Flash Platformjának kulcsszereplője – GPU gyorsítást kaphasson. A két cég már eddig is rengetegszer működött együtt, amelynek eredményeként például az Adobe Photoshop CS4-es kiadásába bekerült a GPU gyorsítás opció, amely számos videokártyával kompatibilis és amely zökkenőmentesebbé teszi a munkát az említett szoftveren belül, ha rendelkezünk megfelelő GPU-val.

A friss együttműködés most Open Screen Project néven fut, ennek lényege, hogy a program keretein belül a mobil eszközök esetében – például netbookok, MID készülékek, tábla PC-k és az okkostelefonok – is megvalósítják a GPU gyorsítás támogatását. Ennek köszönhetően az Nvidia grafikus processzorait használó rendszerek – beleértve a Tegra-t is – a GPU gyorsítással rendelkező Flash Playernek köszönhetően képesek lesznek a H.264-es HD videók lejátszására, valamint sokkal gazdagabb felhasználói élményt nyújtanak majd webböngészés esetében is, mint a jelenlegi megoldások. Mindezt pedig bármikor, bármilyen platformon élvezhetjük majd.

Az Open Screen Project-en belül az Nvidia további 25 piacvezető céggel is együttműködik, hogy olyan, egységes futtatókörnyezetet hozzanak létre, amely a különböző készülékek esetében tökéletesen alkalmazható. Az Open Screen Project az Adobe vezetésével lehetővé teszi majd a különböző webes tartalmak és a különálló alkalmazások futtatását asztali gépeken, netbookokon, mobil készülékeken, televíziókon és minden olyan szórakoztatóelektronikai készüléken, amelyek profitálhatnak az Adobe Flash Platform által nyújtott lehetőségekből.

A kezdeményezés példaértékű, a programmal kapcsolatban további információk a www.openscreenproject.org weblapon találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward