Adobe: kereshető Flash oldalakat a világnak

Az Adobe flash technológiájára épülő weboldalak látványosak és sok lehetőséget kínálnak a fejlesztők számára, hogy segítségével rendkívül ütőképes weboldalakat hozzanak létre. A flash egyetlen nagyobb hiányossága az, hogy a vele készült weboldal tartalmára nagyon nehézkes rátalálni a nagyobb keresőoldalak, mint például a Google és a Yahoo segítségével, ugyanis a flash weboldalak indexelése jelenleg alacsony hatékonysággal üzemel. Az Adobe most ezen a hiányosságon kíván változtatni, a siker érdekében pedig együttműködést kezdeményez a Yahoo és a Google szakembereivel, hogy a flash oldalak "feltérképezésének" hatékonyságán együttes erőkkel javítsanak. A NewsFactor információi szerint a Google már eddig is nagyobb figyelmet fordított a flash alapú weboldalak indexelésére.

Adobe: kereshető Flash oldalakat a világnak

Az Adobe flash technológiájára épülő weboldalak látványosak és sok lehetőséget kínálnak a fejlesztők számára, hogy segítségével rendkívül ütőképes weboldalakat hozzanak létre. A flash egyetlen nagyobb hiányossága az, hogy a vele készült weboldal tartalmára nagyon nehézkes rátalálni a nagyobb keresőoldalak, mint például a Google és a Yahoo segítségével, ugyanis a flash weboldalak indexelése jelenleg alacsony hatékonysággal üzemel.

Az Adobe most ezen a hiányosságon kíván változtatni, a siker érdekében pedig együttműködést kezdeményez a Yahoo és a Google szakembereivel, hogy a flash oldalak "feltérképezésének" hatékonyságán együttes erőkkel javítsanak. A NewsFactor információi szerint a Google már eddig is nagyobb figyelmet fordított a flash alapú weboldalak indexelésére.

"Az Adobe-val együttműködve mostantól segítséget nyújtunk azon weboldal tulajdonosok számára is, akik a weboldaluk elkészítése előtt a Flash mellett tették le a voksukat. A dinamikus tartalom feltérképezésének továbbfejlesztésével nagymértékben fog javulni az oldalak indexelése, így a felhasználók még hatékonyabban használhatják majd a keresőnket." - mondta a Google Mérnöki részlegének alelnöke, Bill Coughran.

A Yahoo is együttműködik az Adobe szakembereivel, ám a vállalat külön flash kereső támogatást is fejleszt, hogy még hatékonyabban üzemeljen a Yahoo Search szolgáltatás.

Az Adobe Platform Business részlegének vezetője, David Wadhwani elmondása szerint a vállalat a jövőben kiterjeszti az együttműködést, amelyből a tartalomszolgáltatók, a fejlesztők és a végfelhasználók egyaránt profitálnak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward