Adobe Flash 10: GPU gyorsítással bővítve

Az Adobe Flash technológiája eleinte csak kisebb multimédiás weboldalak, vagy animált menük készítésére volt használatos, ám mostanában már ez a platform túlzás nélkül nevezhető az első számú megoldásnak az online stream videó szolgáltatások esetében. A technológia most egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az eWeek beszámolója szerint megjelent az Adobe Flash Player 10-es változata, amely néhány újítást tartogat a Windows, Mac OS X és Linux felhasználók számára. A Linux esetében az Ubuntu disztribúció 7-es és 8-as változatát is támogatja az alkalmazás.

Adobe Flash 10: GPU gyorsítással bővítve

Az Adobe Flash technológiája eleinte csak kisebb multimédiás weboldalak, vagy animált menük készítésére volt használatos, ám mostanában már ez a platform túlzás nélkül nevezhető az első számú megoldásnak az online stream videó szolgáltatások esetében. A technológia most egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az eWeek beszámolója szerint megjelent az Adobe Flash Player 10-es változata, amely néhány hasznos újítást tartogat a Windows, Mac OS X és Linux felhasználók számára. A Linux esetében az Ubuntu disztribúció 7-es és 8-as változatát is támogatja az alkalmazás.

A Flash Player 10-es kiadásában már GPU gyorsítással kapcsolatos funkciókat is elhelyez a gyártó, persze ezen kívül egyéb fejlesztésekkel is gazdagodik a népszerű szoftver.

"Tom Barclay az Adobe Platform Business Unit részlegének vezető termékmarketing-menedzsere elmondta, hogy az Adobe Flash Player 10 esetében olyan új szolgáltatások lesznek elérhetőek, mint például az egyedi szűrők és effektek, natív 3D transzformáció és animáció támogatás, fejlett audió feldolgozás, valamint hardveres GPU gyorsítás. Ezzel együtt az új verzióban az Adobe szövegkezelési szakértelmének köszönhetően új szövegfeldolgozó motor is lapul, amely az interaktív dizájnerek és fejlesztők számára több szövegréteg opciót és hatékonyabb, kreatív vezérlési lehetőséget biztosít."

Az új alkalmazás tesztelését végző szakemberek szerint a GPU támogatással ellátott változat használatakor a processzorterhelés nem sokat változott az E6400-as processzor esetében, bár a YouTube videók lejátszása észrevehetően gördülékenyebb volt. A hardveres gyorsítás kikapcsolásával semmilyen változást nem vettek észre. Ez valószínűleg arra vezethető vissza, hogy a fejlesztőknek manuálisan is engedélyezniük kell az adott Flash alkalmazás forráskódjában a GPU gyorsítást. Különös az is, hogy az új GPU gyorsítási mód engedélyezésével a tartalom lejátszásának sebessége lassabb lesz, ugyanis a Flash-ben található szoftveres raszterizáló motor sok esetben olyan optimalizációra is képes, amelyre a GPU egyelőre nem használható.

Az új Flash csak néhány nappal jelent meg később, mint a Microsoft Flash-rivális alkalmazása, a Silverlight 2, amely már hétfő óta elérhető. A Flash Player 10-es változatát innen lehet letölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward