Adobe + Apple = Flash hamarosan iPhone-ra is

Adobe + Apple = Flash hamarosan iPhone-ra is

Az Apple okostelefonja már elég régóta a piacon van, ám a kis szerkezethez mindezidáig nem készült el a Flash támogatás. Az interneten lévő videók és egyes weboldalak megtekintéséhez használt kis szoftver a világ számítógépeinek 98%-án telepítve van, sőt, a Flash 800 millió okostelefonon is elérhető, így régen itt az ideje, hogy az iPhone számára is elkészüljön végre a megfelelő változat.

A fejlesztés nehézkesen halad, ugyanis a szoftver mérnökök és az Adobe elnök-vezérigazgatója szerint a feladat nagy technikai kihívást jelent, éppen ezért az Apple és az Adobe szorosan együttműködve próbálnak megbirkózni a feladattal. Az Apple Insider korábbi információi szerint az Adobe egyedül fejleszti az iPhone kompatibilis Flash verziót, amelyet aztán elkészülte után az Apple megvizsgál és a jóváhagyás után el is kezd majd alkalmazni, de most szerencsére úgy tűnik, mégis van együttműködés a két cég között. Az Adobe mérnöki részlegének igazgatója, Paul Betlem tavaly szeptember folyamán adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a szoftver "nagyon rövid időn belül elérhető lesz", ha az Apple elfogadja azt.

A Bloomberg értesülései alapján az Apple a lehető legtöbbet szeretné kihozni mind a Flash-ből, mint pedig az iPhone-ból. Steve Jobs véleménye szerint a Flash általános változata, amely világszerte használatban van, túl lassú az iPhone-hoz, a kissé karcsúsított változat viszont, amely Flash Lite néven fut, nem elegendő ahhoz, hogy webes feladatokhoz használják.

Az iPhone-hoz készülő Flash mellett az Adobe mérnökei egy másik fontos projekten is dolgoznak: a vállalat szakemberei teljes értékű Flash 10-es verziót próbálnak fejleszteni az ARM processzorral rendelkező okostelefonokhoz, amelyek Symbian, Windows Mobile vagy Android operációsrendszerrel üzemelnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward