A válság miatt leáll néhány félvezető gyár

A jelenlegi piaci helyzet a gazdaság legtöbb területét kedvezőtlenül érinti, nem kivétel ez alól az IT, illetve elektronikai szektor sem. A SanDisk és a Toshiba a kedvezőtlen pénzügyi helyzetre nem túl meglepő, logikus intézkedésekkel reagál: a vállalatok ideiglenes gyárleállítások segítségével próbálják átvészelni az elkövetkező időszakot. A gyárleállás főkét a Flash memóriachipek piacát érinti, ugyanis a szóban forgó üzemekben ilyen termékeket készítenek a vállalatok.

A válság miatt leáll néhány félvezető gyár

A jelenlegi piaci helyzet a gazdaság legtöbb területét kedvezőtlenül érinti, nem kivétel ez alól az elektronikai szektor sem. A SanDisk és a Toshiba a kedvezőtlen pénzügyi helyzetre nem túl meglepő, logikus intézkedésekkel reagál: a vállalatok ideiglenes gyárleállítások segítségével próbálják átvészelni az elkövetkező időszakot. A gyárleállás főkét a Flash memóriachipek piacát érinti, ugyanis a szóban forgó üzemekben ilyen termékeket készítenek a vállalatok.

A Japánban elhelyezkedő üzemek közül a SanDisk és a Toshiba közös memóriagyártó üzemei, azaz a 300 mm-es gyártósorokkal dolgozó Fab 3-as és Fab 4-es gyárak - amelyek egyébként Yokkaichi-ben találhatóak - , nem kevesebb, mint 13 napra állnak le december 31-e és január 12-e között, majd az időszak letelte után a jelenlegi kapacitás 70%-án fognak üzemelni a gyárak.

A Toshiba önállóan is hoz megszorító intézkedéseket: a források szerint a 200 mm-es gyártósorral dolgozó Fab 1-es és Fab 2-es gyárakban, amelyek szintén Yokkaihi-ben találhatóak, négy napos szünetet fognak tartani december 31-e és január 3-a között. További szigorítás, hogy a Toshiba üzemeiben leáll a SoC (System-on-chip), a CMOS képszenzorok, valamint a táp- és jel IC-k termelése, az ütemterv pedig a következő: az Oita gyárban december 24-e és január 14-e, a Kitakyushu üzemben december 25-e és január 18-a, míg a Himeji gyárban december 20-a és január 6-a között áll le néhány napra a termelés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward