A TSMC AMD CPU-kat is gyárt a jövőben

A TSMC AMD CPU-kat is gyárt a jövőben

Az AMD eddig sem csinált titkot azon szándékából, amelynek értelmében a vállalat különböző külsős cégeket kíván bevonni a gyártási és fejlesztési folyamatokba. A dolgok jelenlegi állása szerint az egyik ilyen cég várhatóan a TSMC lesz, aki az elsők között gyárt majd 45nm-es AMD processzorokat.

Az FBR Research group egyik jelentése tartalmazza a tényt, amely szerint a tajvani félvezető gyártó, a TSMC már megbízást kapott az AMD-től, hogy kapcsolódjon be a vállalat felső kategóriás processzorainak gyártásába. A jelentés szerint a TSMC egészen pontosan 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező processzorok készítésére kapott megbízást a nagy processzorgyártó vállalattól. Az egységek várhatóan 2008. második negyedévétől kezdve készülnek majd nagyobb mennyiségben.

Galéria megnyitása

A lépés nem túl meglepő, hiszen a TSMC jelenleg is készít grafikus processzorokat az AMD vizuális médiával foglalkozó üzletágának, az ATI-nak. A gyártók együttműködésének köszönhetően valamelyest felgyorsulhat a processzorok gyártása, ezáltal az AMD nagyobb mennyiségben szállíthat processzorokat a vásárlóknak, tehát kisebb az esély a processzor-hiány kialakulására.

Az év korábbi felében már felröppentek olyan hírek, amelyek szerint a TSMC az idei év szeptemberére már készen áll majd a 45 nm-es gyártási technológia alkalmazására, azaz szeptember folyamán már várhatóan megindul a 45 nm-es szilícium szeletek gyártása.

Az AMD az elmúlt időben veszített a piaci részesedéséből, ennek köszönhetően új lehetőségeket keres a gyártó, amelyek segítségével vissza tudja nyerni korábbi piaci pozícióját, illetve ki tud mászni a jelenlegi rossz pénzügyi helyzetéből. Ilyen lehetőség a TSMC-vel való együttműködés a felsőkategóriás processzorok tekintetében, természetesen ez a lépés semmiben nem befolyásolja a GPU-k gyártását, ezeket az egységeket továbbra is szállítja a TSMC az AMD számára.

 

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap