Shop menü

A SZANKCIÓK MIATT ELBOCSÁTÁSOKRA KÉNYSZERÜL A KÍNAI DRAM ÉS NAND FLASH GYÁRTÓ

A leépítés a teljes munkaerőbázis 10%-át érinti, illetve érintette, ugyanis a hírek szerint már le is zongorázták.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A szankciók miatt elbocsátásokra kényszerül a kínai DRAM és NAND Flash gyártó

A kínai Yangtze Memory Technologies (YMTC) előtt igen komoly lehetőségek nyíltak ez elmúlt évek folyamán, a dinamikus fejlesztéseknek és az ütőképes technológiáknak hála még az Apple figyelmét is felkeltették a vállalat termékei.

Eleinte csak pletykálták, hogy a kínai gyártó hamarosan az Apple beszállítója lehet, majd kiderült, hogy a bevizsgált chipek igazából tökéletesen megfelelnek az Apple igényeinek, így sor kerülhetett volna a kínai NAND Flash memórialapkák alkalmazására is. Igen ám, de időközben politikai nyomás hatására az Apple úgy döntött, mégsem kezdi meg a kínai NAND Flash memórialapkák használatát annak érdekében, hogy az amerikai kormányzat által bevezetett kereskedelmi embargóknak megfelelhessen – ezek lényegében tiltják a kínai chipgyártók termékeinek használatát.

Galéria megnyitása

A döntés kellemetlen helyzetbe hozta a kínai céget, aki egyébként egyéb amerikai gyártóknak sem szállíthat NAND Flash és DRAM termékeket. Noha az említett termékek mind árazás, mind pedig teljesítmény tekintetében versenyképesnek ígérkeztek, mégsem ér vele sokat a vállalat, ha nem értékesítheti termékeit megfelelő volumenben. Persze a kínai gyártók számára továbbra is szállíthatja a DRAM és a NAND Flash chipeket, így ezekkel a kínai okostelefonokban és PC konfigurációkban egyaránt találkozhatunk a jövőben.

A keresletcsökkenés hatására a Yangtze Memory Technologies vezetése úgy döntött, munkavállalói bázisának 10%-át elbocsátja, és erre igazából már sor is került. A kirúgott dolgozókat „alulteljesítőnek” minősítették, és ezzel egy időben olyan juttatásokat is elvettek tőlük, mint a kedvezményesen bérelhető apartman, ami érthető. Egy kirúgott dolgozó a hírek szerint 400 000 kínai jüannak megfelelő összeget fizetett ki azért, hogy megtarthassa otthonát.

Arról egyelőre nincs hír, tervez-e a kínai vállalat további leépítéseket, de ha sor kerül ilyesmire, arra úgyis hamar fény derül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére