A Radeon HD 5000-esek várható árazása

Az AMD következő generációs videokártya sorozatával kapcsolatban már szinte heti rendszerességgel jelennek meg hírek: a legfrissebb értesülések például azt taglalják, hogy vajon mennyibe is kerülhetnek majd az új, DirectX 11-es támogatással ellátott csúcskártyák.

A Radeon HD 5000-esek várható árazása

Az AMD következő generációs videokártya sorozatával kapcsolatban már szinte heti rendszerességgel jelennek meg hírek: a legfrissebb értesülések például azt taglalják, hogy vajon mennyibe kerülhetnek majd az új, DirectX 11-es támogatással ellátott kártyák.

Ezúttal is a Bright Side Of News munkatársai szerezték be a friss, ám túlzottan meglepőnek semmiképpen sem nevezhető információkat. A külföldi informátorok által megszerzett adatok alapján a Radeon HD 5000-es család két grafikus processzorral ellátott tagja, vagyis a Radeon HD 5870 X2-es modell a magas teljesítményhez mérten borsos áron kerül forgalomba: a termékért megjelenésekor, azaz idén, karácsony környén 599 dollárt fognak elkérni. A 499 dolláros árkategóriát a gyártó egyelőre érintetlenül hagyja, a leggyorsabb egy GPU-val rendelkező kártyáját, a Radeon HD 5870-es modellt pedig 379 és 399 dollár közötti áron dobja piacra. A felső-középkategóriás piacot a Radeon HD 5850 veszi célba, ez a termék 279 és 299 dollár közötti áron lesz elérhető.

Amennyiben a fenti számok pontosak, akkor megállapíthatjuk, hogy az AMD kissé drágábban adja majd a Radeon HD 5000-es kártyákat, mint a Radeon HD 4000-es modelleket adta megjelenésükkor. Az értesülések szerint ennek oka abban keresendő, hogy a friss termékek sokkal többet kínálnak egyszerű teljesítménynövekedésnél az előző generációs megoldásokhoz képest, hiszen bejön a képbe az új, DX11-es támogatás, de emellett meg kell említeni azt a tényt is, hogy a friss kártyák előállítási költségei magasabbak.

A legutóbbi hírek szerint a Radeon HD 5000-es sorozatú kártyák szeptember elején debütálhatnak hivatalosan, ám ez csak egy formális rajt lesz, így ekkor a kártyák még nem, de a velük készített tesztek már elérhetőek lesznek. A friss termékek kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére szeptember végén, illetve október elején kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward