A Panasonic megelőzi az Intelt?

A Panasonic új, 45 nm-es csíkszélességgel készülő chipje majd 10 nappal hamarabb kerül forgalomba, mint az Intel 45 nm-es gyártási tecchnolgiával készülő processzorai. Amennyiben minden a menetrend szerint történik, úgy a Panasonic lesz az első gyártó, aki 45 nm-es gyártási technológiával készült chipet kínál a fogyasztók számára. A Panasonic újdonsága Blu-ray felvevőkben kap helyet, az Uniphier chippel szerelt felvevő készülékek november 1-én kerülnek a boltok polcaira.

A Panasonic megelőzi az Intelt?

A Panasonic új, 45 nm-es csíkszélességgel készülő chipje pontosan 10 nappal hamarabb kerül forgalomba, mint az Intel 45 nm-es gyártási tecchnolgiával készülő processzorai. Amennyiben minden a menetrend szerint történik, úgy a Panasonic lesz az első gyártó, aki 45 nm-es gyártási technológiával készült chipet kínál a fogyasztók számára, igaz, egy termékbe integrálva. A Panasonic újdonsága Blu-ray felvevőkben kap helyet, az Uniphier chippel szerelt felvevő szerkezetek november 1-én kerülnek a japán boltok polcaira.

Az Intel 45 nm-es chipjeire már vár egy ideje az IT társadalom, ám most úgy tűnik, hogy a Panasonic beelőzi a nagy processzorgyártó vállalatot a 45 nm-es technológia piacra dobásának tekintetében. A két vállalat két különböző szegmensben tevékenykedik, ám mégis különösnek mondható a Panasonic elsősége. A vállalat hamarosan megjelenő 6 féle Blu-ray felvevője már az említett új 45 nm-es chippekkel büszkélkedik.

Az Intel Yorkfield egységei az előzetes tervek szerint november 11-én érkeznek, azaz ettől az időponttól kezdve találkozhatunk velük a boltok polcain. Persze csak ha minden a terv szerint alakul. Mindenesetre figyelemre méltó a Panasonic előnye, még ha más piaci szegmensben tevékenykedik is, mint az Intel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward