A netbookok rontják az AMD mobilpiaci helyzetét

A netbookok rontják az AMD mobilpiaci helyzetét

A piaci elemzők felmérései szerint az AMD a mobil szegmensben jövőre nem számíthat arra, hogy piaci részesedése növekedni fog. A következő évben a vállalat a jelenlegi 12-13%-os részesedés helyett alig 10%-ot könyvelhet majd el, ezt pedig az Intel Atom processzorainak és a köréjük épülő noteszgépeknek köszönheti a cég - számolt be a DigiTimes.

Az AMD mobil piaccal kapcsolatos terveiről már korábban lehullott a lepel, a prezentációk alapján a cég várakozásai szerint 2009 folyamán indítják majd útjára a Conseus processzort, amely a felsőkategóriás noteszgépekben foglal majd helyet.

A DigiTimes informátorai szerint az AMD valójában sokkal nagyobb figyelmet fordít a netbook piac meghódítására, mint ahogy azt a vállalat hivatalosan állítja. Viszont az Atom processzorok kedvező árai, valamint a platformváltás költségessége miatt az élvonalban szereplő PC gyártó vállalatok szinte biztosan az Intel Atomja mellett döntenek majd a jövőben is az AMD megoldásaival szemben, legalábbis a források most ezt állítják.

Az elemző nagyvállalat, az IDC egy hónappal ezelőtti felmérései alapján az Atom processzor forgalma jelentős növekedést hozott szállítások tekintetében a processzorok piacán világszerte, így az AMD, ha nem lép időben, könnyedén elveszítheti jelenlegi piaci részesedését a mobil szegmensben. Hogy az AMD képes lesz-e a rendkívül népszerű és sikeres Atom processzoroknak megfelelően olcsó, alacsony fogyasztással, ám mégis jó teljesítménnyel rendelkező konkurens terméket állítani, az rövidesen kiderül. Most már nagy szüksége  lenne az AMD-nek a fent említett alsókategóriás mobil processzorokra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward