A Microsoft válasza a Yahoo elutasítására

A Yahoo és a Microsoft között már egy ideje zajlanak a tárgyalások, ám a Yahoo nemrégiben elutasította a Microsoft ajánlatát, aki 44,6 milliárd dollárt kínált a vállalatért cserébe. A Microsoft ajánlatát a Yahoo túlságosan kevésnek tartotta, így a vállalat nemes egyszerűséggel visszautasította a Microsoftot. A napokban az elemzők már arról is elkezdtek beszélni, hogy elképzelhető az a lépés is, hogy a Microsoft a Yahoo vezetőségét megkerülve egyenesen annak részvényeseit keresi meg az ajánlattal.

A Microsoft válasza a Yahoo elutasítására

A Yahoo és a Microsoft között már egy ideje zajlanak a tárgyalások, ám a Yahoo nemrégiben elutasította a Microsoft ajánlatát, aki 44,6 milliárd dollárt kínált a vállalatért cserébe. A Microsoft ajánlatát a Yahoo túlságosan kevésnek tartotta, így a vállalat nemes egyszerűséggel visszautasította a Microsoftot. A napokban az elemzők már arról is elkezdtek beszélni, hogy elképzelhető az a lépés is, hogy a Microsoft a Yahoo vezetőségét megkerülve egyenesen annak részvényeseinek próbál meg a közelébe férkőzni.

A mai nap folyamán a Microsoft egy hivatalos közleményben válaszolt a Yahoo elutasítására, amelyben a vállalat kifejtette, hogy véleménye szerint a vállalatok egyesülésével minden résztvevő jól járna. A Microsoft nem tett említést az árral kapcsolatban, ellenben kifejtette, hogy az egyesült vállalatban a részvényesek számára lehetőséget biztosít az együttműködésre. A közleményt a Microsoft azzal zárta, hogy fenntartja a lehetőséget a Yahoo! részvényesei számára, hogy a Microsoft ajánlatában rejlő lehetőségeket értékeljék.

Az AFP véleménye szerint a Microsoft közleményéből azt is ki lehet hámozni, hogy a vállalat meg szeretné nyerni a részvényeseket, majd el szeretné érni azt, hogy az év közepén esedékes választások alkalmával a Yahoo jelenlegi vezetését leváltsák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward