A Live Search neve Kumo-ra változik?

A Microsoft folyamatosan kisebb-nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Google on-line keresőpiaci terjeszkedését megállítsa, illetve lelassítsa. A Microsoft revei között most egy új irány szerepel: a vállalat saját internetes keersőjét hamarosan új névvel és új dizájnnal ruházza fel, hogy újult erővel folytatódhasson a verseny a piacon.

A Live Search neve Kumo-ra változik?

A Microsoft folyamatosan kisebb-nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Google on-line keresőpiaci terjeszkedését megállítsa, illetve lelassítsa. A Microsoft tervei között most egy új irány szerepel: a vállalat saját internetes keresőjét hamarosan új névvel és új dizájnnal ruházza fel, hogy újult erővel folytatódhasson a verseny a piacon.

A TechChrunch a vállalat egyik munkatársától szerezte be az információkat, szerintük a Microsoft jövő év elején átnevezi szolgáltatását, amely a továbbiakban majd Kumo néven lesz elérhető. A Kumo egy japán szó, amely felhőt és pókot is jelenthet. A stratégia mögött valószínűleg az is áll, hogy a Kumo szó jobban hangzik és egyszerűbb kimondani, mint a jelenlegi Live Search változatot, ám a vállalat a többi on-line szolgáltatás esetében továbbra is alkalmazni fogja a Live szócskát.

Egy másik forrás, nevezetesen a CNet News információi szerint a Microsoft felvette a Yahoo Search Technology korábbi alelnökét, Sean Suchter-t, aki a Live Search fejlesztésén fog dolgozni a jövőben. A Microsoft ezen lépése arra enged következtetni, hogy a vállalat a saját kereső szolgáltatásának megújítása és fejlesztése mellett döntött, ami azt jelenti, hogy a cég feladta korábbi Yahoo-felvásárlási szándékait, annak ellenére, hogy a Yahoo elnök-vezérigazgatója, Jerry Yang nemrégiben távozott a cégtől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward