A 9600 GT feszültség hibája már a múlté

Egyes források már arról kezdtek pletykálni, hogy az Nvidia GeForce 9600 GT ismét egy hét csúszásnak néz elébe, azaz február 21. helyett majd csak február 28-án válik elérhetővé a nagyközönség számára, de szerencsére az Nvidia közleménye elejét vette a pletykák terjedésének: a gyártó bejelentette, hogy sikerült elhárítani a kártyát érintő feszültség hibát, sőt, még a hiba orvoslásának menetéről is beszámoltak.

A 9600 GT feszültség hibája már a múlté

Egyes források már arról kezdtek pletykálni, hogy az Nvidia GeForce 9600 GT ismét egy hét csúsznásnak néz elébe, azaz február 21. helyett majd csak február 28-án válik elérhetővé a nagyközönség számára, de szerencsére az Nvidia közleménye elejét vette a pletykák terjedésének: a gyártó bejelentette, hogy sikerült elhárítani a kártyát érintő feszültség hibát, még a hiba orvoslásának menetéről is beszámoltak.

A gyártó eredetileg a partnerek számára küldött ki egy körlevelet, amelyben kifejti, hogy mi okozza a kártya feszültségproblémáit, pontosabban mivel lehet megoldani a gondokat. A vállalat leírása szerint az NVVDD feszültséget 1,15V-ra kell módosítani, az alábbiak végrehajtásával: az R587-es ellenállás helyére 0 ohm-os "ellenállást" kell helyezni, majd az R561-es, R566-os és R570-es ellenállásokat el kell távolítani. További változtatás, hogy az R522-es ellenállás helyére szintén 0 ohm-os egységet kell tenni, valamint egy 22 nF-os kondenzátort kell elhelyezni a C519-es helyen, illetve el kell távolítani az R527-es ellenállást. Nagyjából ezt tartalmazta a közlemény, legalábbis ezek voltak azok a részek, amelyek kiszivárogtak belőle.

A megoldásnak köszönhetően most már úgy tűnik, hogy a vállalat tartani tudja a korábban beharangozott február 21-ei dátumot, így ekkor végre elérhetővé válik a GeForce 9600GT.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward