99 dolláros Blu-ray lejátszók már nyáron?

A HD filmek és a hozzájuk tartozó szórakoztatóelektronikai eszközök elterjedése egyáltalán nem zökkenőmentes. A Blu-ray és a HD-DVD közötti csata ugyan már nagyon régóta véget ért, amelynek eredményeként a HD-DVD el is tűnt a piacról, ezáltal a Blu-ray lett az egyedüli HD adathordozó a piacon, amely helyet nyújt a nagyfelbontású videó tartalmaknak. Annak ellenére, hogy a technológia vetélytárs nélkül maradt, mégsem kezdődött meg szélesebb körben a terjedése, mivel a Blu-ray lejátszók (és a filmek) még mindig rendkívül drágák ahhoz, hogy az átlagfelhasználók körében elterjedhessenek.

99 dolláros Blu-ray lejátszók már nyáron?

A HD filmek és a hozzájuk tartozó szórakoztatóelektronikai eszközök elterjedése egyáltalán nem zökkenőmentes. A Blu-ray és a HD-DVD közötti csata már nagyon régóta véget ért, amelynek eredményeként a HD-DVD el is tűnt a piacról, ezáltal a Blu-ray lett az egyedüli HD adathordozó a piacon, amely helyet nyújt a nagyfelbontású videó tartalmaknak. Annak ellenére, hogy a technológia vetélytárs nélkül maradt, mégsem kezdődött meg szélesebb körben a terjedése, mivel a Blu-ray lejátszók (és a filmek) még mindig rendkívül drágák ahhoz, hogy az átlagfelhasználók körében elterjedhessenek.

Most úgy tűnik, hogy a történet egy újabb fejezethez érkezett, ugyanis a Blu-ray Disc Association (a továbbiakban BDA) meglepő lépésre szánta el magát: elkezdte a licenc kiadását a különböző kínai gyártóknak, így hamarosan megjelenhetnek az olcsóbb, szélesebb kör számára is elérhető Blu-ray lejátszók. A vélemények szerint az új, olcsó lejátszók elérhetik a mágikusnak titulált 99 dolláros árszintet is, emiatt pedig sokak számára vonzóvá válhatnak termékeket. Üröm az örömben, hogy az alacsony árú lejátszók várhatóan nem támogatnak majd olyan hasznos szolgáltatásokat, mint amilyen például a BD-Live, de ennek ellenére tökéletesen alkalmasak lesznek a HD filmek lejátszására, és egyelőre ez is a cél. Az Amerikai Egyesült Államok területére várhatóan a nyári szabadságolások idején érkezhetnek meg az első olcsó lejátszók.

A BDA kezdeményezése mindenképpen jó, de hogy ezzel együtt mikor csökken a Blu-ray adathordozók ára, az egyelőre rejtély, pedig ez is útjában áll a szabvány elterjedésének. Hogy itthon mennyi lesz a 99 dolláros lejátszók ígéretéből? Legjobb esetben is minimum 99 euró...

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward