9800 GT a BFG-től passzív hűtéssel

A BFG kínálatában egy új GeForce 9800 GT jelent meg, amely passzív hűtéssel kerül majd forgalomba. A termék érkezéséről pletyka formájában néhány nappal ezelőtt már számos híroldal beszámolt, azóta több neves külföldi webáruház termékpalettáján is viszont láthatjuk az újdonságot, sőt, most már a gyártó hivatalos oldalára is felkerült a kártya, holott az érkezésével kapcsolatban még mindig nem adtak ki közleményt.

9800 GT a BFG-től passzív hűtéssel

A BFG kínálatában egy új GeForce 9800 GT jelent meg, amely passzív hűtéssel kerül majd forgalomba. A termék érkezéséről pletyka formájában néhány nappal ezelőtt már számos híroldal beszámolt, ám azóta több neves külföldi webáruház termékpalettáján is viszontláthattuk az újdonságot és már a gyártó hivatalos oldalára is felkerült a kártya, holott az érkezésével kapcsolatban még mindig nem adtak ki közleményt.

Az új modell BFGE98512GTHE típusjelzéssel rendelkezik, a kártya ThermoIntelligence névre keresztelt passzív hűtővel van ellátva. A GPU-n elhelyezkedő hűtő talpazatba összesen négy darab heat pipe cső fut be, amelyek a kártya hátulján található alumíniumból készült lamellákhoz továbbítják a GPU által termelt hőt. Érdekesség, hogy a gyártó a termék esetében nem alkalmazott külön hűtést a feszültségszabályzó áramkörökhöz. Maga az újdonság alap órajeleken kerül forgalomba: a GPU 600 MHz-en üzemel, a shaderek órajele 1500 MHz, míg a memória chipek 1800 MHz-en ketyegnek. A gyártó a hivatalos weboldalon a kártya rendszerkövetelményeinek felsorolásán belül külön kiemeli, hogy a passzív módon hűtött egységgel felszerelt rendszerben jelen kell lennie egy 25 CFM körüli vagy magasabb teljesítménnyel rendelkező, a ház elejére szerelt rendszerhűtő ventilátornak, amelynek légárama a kártya hűtőbordái felé kell, hogy legyen irányítva. Ez a kikötés valószínűleg a fokozott melegedés miatt olvasható, érdemes is megfogadni.

A BFG legfrissebb passzív hűtéssel ellátott kártyája várhatóan hamarosan megjelenik a boltok polcain. A BFG 9800 GT 512MB PCIe 2.0 with ThermoIntelligence Passive Cooling Solution néven futó újdonság a hírek szerint 160 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward