9600 GT: hamarosan 55 nm-es GPU-val

9600 GT: hamarosan 55 nm-es GPU-val

Az Nvidia a 9800 GTX+-szal kezdte meg az 55 nm-es gyártási technológiára való átállást, a G92b grafikus processzorral szerelt kártya azonban kissé megosztotta a közvéleményt. Az átállásnak ezzel még nincs vége, ugyanis a gyártó a G96-os GPU esetében is átállásra készül, ez az egység a GeForce 9500 GT modellekben van jelen. A G94-es GPU-ból szintén készül 55 nm-es csíkszélességű példány, ám az átállást a gyártó minden különösebb hírverés nélkül fogja véghezvinni, hogy legyen elég ideje a felhalmozott, 65 nm-es GPU-val ellátott 9600 GT-k értékesítésére, ezzel pedig elő tudja készíteni a terepet az "újdonságok" számára anélkül, hogy veszteségek érnék.

A fejlettebb gyártási technológia segítségével az Nvidia ugyanakkora szilícium ostyából több GPU-t tud elkészíteni, így az előállítási költség valamelyest csökken. Az 55 nm-es GPU-k hőtermelése és fogyasztása is alacsonyabb lesz, mint 65 nm-es gyártási technológiával készült társaiké. A hírek szereint az 55 nm-es és a 65 nm-es GPU-val ellátott chipekkel szerelt kártyák egyszerre lesznek jelen a piacon, az azonos specifikációk mellett a termékek elnevezése sem változik.

Az új, 55 nm-es G94-es GPU-k természetesen új kódnév alatt fognak futni (G94-300-B1, G94-300-A1), ám az egységek azon kívül, hogy 55 nm-es csíkszélességgel készülnek, semmilyen újdonságot nem hordoznak magukban. Az előzetes információk szerint az új GPU-val szerelt kártyák gyári órajelekkel kerülnek forgalomba, azaz a fejlettebb gyártási technológia ellenére sem emelik meg órajeleiket. Az Nvidia partnerei számára továbbra is lehetőség lesz az egyedi, magasabb órajelen üzemelő kártyák piacra dobására, az 55 nm-es csíkszélesség előnyeit remélhetőleg ki is fogják használni az egyes gyártók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward