890FX és 870-es alaplapok az MSI kínálatában

Az AMD ugyan hivatalosan várhatóan majd csak ezen a héten mutatja be 890FX lapkakészletét, de az MSI illetékeseit ez nem gátolja meg abban, hogy bejelentsék legfrissebb alaplapjukat, amely történetesen a fent említett lapkakészlet köré épül. A 890FXA-GD70-es típusjelzéssel ellátott jövevény a felsőkategóriás megoldások piacán száll majd harcba.

890FX és 870-es alaplapok az MSI kínálatában

Az AMD ugyan hivatalosan várhatóan majd csak ezen a héten mutatja be 890FX lapkakészletét, de az MSI illetékeseit ez nem gátolja meg abban, hogy bejelentsék legfrissebb alaplapjukat, amely történetesen a fent említett lapkakészlet köré épül. A 890FX modell mellett egy szerényebb, 870-es lapkakészletre épülő modell is bemutatkozott, amely a 870A-GD54-es típusjelzést kapta. A 890FXA-GD70-es jövevény a felsőkategóriás megoldások piacán, míg 870A-GD54-es társa a kerekedelem fő áramába szánt alaplapok szegmensében száll majd harcba.

MSI 890FXA-GD70

Az RD890-es északi hídból és SB850-es déli hídból álló AMD 890FX lapkakészlet köré épülő termék Socket AM3-as processzorok fogadására lett felkészítve, köztük a hamarosan megjelenő, hatmagos asztali processzorokat, a Phenom II X6-os család tagjait is képes lesz kelezni. A gyártó az alaplap elkészítésénél minőségi alkatrészeket használt fel, amelyek akár a hadsereg által támasztott minőségi követelményeknek is gond nélkül megfelelnek. A szolgáltatások között megtaláljuk az OC Genie automatikus tuning eljárást, de az alaplap a letiltott processzormagok engedélyezésére is módot ad majd. Az energiatakarékos működésről az APS (Active Phase Switching) technológia gondoskodik azáltal, hogy üresjáratban és alacsony terhelésnél a szükségtelen tápfázisokat kikapcsolja. Az alaplap a felsoroltak mellett instant, Linux alapú operációs rendszerrel is büszkélkedik, ami nem más, mint az MSI esetében már megszokott Winki OS.

A 890FXA-GD70-es modell négy darab DDR3-2133-as memóriafoglalattal, öt darab PCI Express x16-os bővítőhellyel (2x16 vagy 4x8-as VGA kezeléssel), valamint egy PCI Express x1-es és egy hagyományos PCI slottal érkezik. Az SB850-es déli híd jóvoltából most is rendelkezésre áll a hat darab SATA 6 Gbps-os port, de rajtuk kívül egy SATA 3Gbps-os és egy eSATA csatlakozó is szerepel a kínálatban. Az alaplap tartalmaz még két Gigabites Ethernet portot, két USB 3.0-s csatlakozót és egy nyolccsatornás beépített audió vezérlőt is. Mikrokapcsolók formájában megtaláljuk a terméken a szokásos bekapcsoló- reset és CMOS Clear gombokat is.

Az MSI újdonsága hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, de várható árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek.

[bold]MSI 870A-GD54

[/bold]

A második alaplap AMD 870-es északi híddal és SB850-es déli híddal rendelkezik, a termék Socket AM3-as processzorokat fogad. Az újdonságon négy darab DDR3-1600-as memóriafoglalat van jelen, ám PCI Express x16-os slotból 5 helyett már "csak" két darab áll rendelkezésre, ha CrossfireX konfigurációt szeretnénk építeni. Az alaplap 890FX lapkakészletre épülő társához hasonlóan rendelkezik OC Genie támogatással és képes a letiltott processzormagok engedélyezésére is. A termék ugyanolyan minőségi alkatrészekből épül fel, mint a fentebb már bemutatott modell.

SATA 6 Gbps-os portból hat darab van jelen, de találunk még a kínálatban két USB 3.0-s csatlakozót, egy nyolccsatornás beépített audió vezérlőt és egy Gigabites Ethernet vezérlőt is. Az új alaplap az elkövetkező hetek folyamán jelenhet meg a boltok polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward