880G ASRock- és 890FX lap Biostar-módra

Az ASRock egy 880G-s, míg a Biostar egy 890FX lapkakészletre épülő termékkel rukkolt elő, amelyek csak a hónap második felében kerülhetnek a boltok polcaira.

880G ASRock- és 890FX lap Biostar-módra

Biostar 890FX és ASRock 890 alaplap érkezik

A Biostar illetékesei a CeBIT alkalmával március elején már bemutatták a 890FX lapkakészlet köré épülő alaplap újdonságukat, de akkoriban még elég kevés információ állt rendelkezésre a friss jövevénnyel kapcsolatban. A gyártónál most úgy gondolták, itt az ideje egy kicsit felkavarni az állóvizet.

A fenti és a lenti képeken pózoló alaplap már végleges állapotában látható. A TA890FXE típusjelzéssel ellátott deszka hatfázisú tápellátással érkezik és a Socket AM3-as tokozással rendelkező Athlon II-es, valamint Phenom II-es processzorok fogadására lett felkészítve egészen 140W-os TDP-értékig. A fekete nyomtatott áramköri lapra épülő termék négy darab DDR3-1800-as memóriatámogatással büszkélkedő memória slotot hordoz magán, de a kínálatból a BIO-unlocKING technológia sem hiányzik, amelynek segítségével az esetlegesen letiltott processzormagok aktiválására nyílik lehetőség. A többkártyás rendszerek építői összesen nem kevesebb, mint négy darab PCI Express x16-os foglalattal gazdálkodhatnak, amelyek CrossfireX támogatást biztosítanak.

A TA890FXE egy eSATA és öt SATA 6 Gbps-os portot, egy Gigabites Ethernet vezérlőt, egy nyolccsatornás audió vezérlőt és egy FireWire csatlakozót tartalmaz. A rendszerhibák felderítésében egy kétszer hétszegmenses debug led kijelző segít. Az új alaplap a hónap vége felé tűnhet fel kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Az ASRock újabb Extreme3-as alaplapot készített

Az ASRock a 890GX lapkakészletre épülő megoldása után most egy újabb Extreme3-as termékkel rukkolt elő, ám ez a deszka már a szerényebb képességekkel bíró 880G lapkakészlet köré épül. Az új platform 880G északi hídból és a már jól ismert SB850-es déli hídból áll. Az ATX formátumú alaplapon helyet kapott az UCC támogatás (Unlock CPU Core), amely a letiltott processzormagok engedélyezéséhez nyújt segítséget. A gyártó Turbo 50 névre keresztelt automatikus tuning szolgáltatással is ellátta a terméket, amely egyébként Socket AM3-as processzorok fogadására képes és 8+2 fázisú tápellátással rendelkezik.

A memória foglalatokból ezúttal is négyet találunk (DDR3-1800), ám ebben az esetben, mivel integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészletről van szó, kapunk még egy Radeon HD 4250-es videó vezérlőt is. Az alaplapon összesen három darab PCI Express x16-os slot van jelen, amelyek CrossfireX és Hybrid Crossfire rendszer építésére is lehetőséget adnak. Az újdonság egy eSATA, hat sata 6 Gbps-os, egy Gigebites Ethernet és két USB 3.0-s porttal rendelkezik. Az integrált nyolccsatornás audió vezérlő mellett az IGP-hez tartozó D-Sub, DVI és HDMI csatlakozók is helyet kaptak a hátlapi kivezetések között. A terméken debug led kijelző, bekapcsoló- és reset gombok, valamint egy CMOS Clear gomb is helyet kapott. Ez a termék a 890FX lapkakészletre épülő újdonságokkal együtt a hónap második felében debütálhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward