800 dollárba fog kerülni a Nokia netbookja?

A Nokia illetékesei nemrégiben jelentették be, hogy a vállalat saját megoldással száll harcba a netbook piacon, ám az új termékkel, a Booklet 3G névre keresztelt készülékkel kapcsolatban szinte csak minimális információkat osztottak meg. A legfrissebb hírek már tudni vélik a friss netbook árát és főbb specifikációit is, amelyeket hivatalosan majd csak szeptember 2-án, a vállalat Stuttgart-ban tartott rendezvényén jelentenek be.

800 dollárba fog kerülni a Nokia netbookja?

A Nokia illetékesei nemrégiben jelentették be, hogy a vállalat saját megoldással száll harcba a netbook piacon, ám az új termékkel kapcsolatban szinte csak minimális információkat osztottak meg. A legfrissebb hírek már tudni vélik a netbook árát és főbb specifikációit is, amelyeket hivatalosan majd csak szeptember 2-án, a vállalat Stuttgart-ban tartott rendezvényén jelentenek be.

A források korábban már megbízhatóan jelezték, hogy a Nokia belép a netbook piacra, így remélhetőleg a most kiszivárgott specifikációkat illetően sem lőnek nagyon mellé. A 10 hüvelykes kijelzővel ellátott Booklet 3G modell egy 1,6 GHz-en üzemelő Intel Atom Z530-as processzort kap majd, amely 533 MHz-es FSB-vel rendelkezik. A rendszermemória mennyisége 1 GB lesz, míg az adatok tárolásáról egy 120 GB-os mobil merevlemez fog gondoskodni. A kis netbook várhatóan egyáltalán nem lesz olcsó, ajánlott végfelhasználói árát ugyanis 799 dollár körül lesz várhatóan.

Ez az összeg kissé magasnak tűnik, ám ha azt nézzük, hogy cserébe kapunk egy Bluetooth, WiFi, 3G/HSPA és A-GPS vezérlőkkel ellátott mobil noteszgépet, amely dizájnos és vékony (2 cm) alumíniumból készült házzal rendelkezik, akkor talán elnézhető. A különlegességek sorában egy HDMI kimente is szerepel, de a legfurcsább tulajdonság, ami egy ideje erősen foglalkoztatja a közvéleményt, az a készülék akkumulátor ideje. A gyártó a hivatalos bejelentés alkalmával 12 órás üzemidőről beszélt egyetlen töltéssel, ami egy ennyi extrával ellátott noteszgép esetében kissé hihetetlenül hangzik. Így vagy úgy, az már biztos, hogy a terméket Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel dobják piacra, így várhatóan mindenképpen október 22-e után lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ugyanis a Windows 7 hivatalosan ekkor indul hódító útjára. A szakértők szerint a Nokia a piacon sikeres lehet, ugyanis a 3G-s netbookokt minden bizonnyal egy vagy kétéves hűségnyilatkozatokkal járó előfizetéssel adják majd, illetve a gyártó nagy névnek számít a mobiltelefon piacon, így jó kapcsolatokkal rendelkezik és szívesen választják termékeit a vásárlók.

A netbook a nagyközönség előtt szeptember 2-án mutatkozik be, ekkor fény derül a most még ismeretlen részletekre is, valamint arra, hogy a frissen kiszivárgott specifikációk helytállóak voltak-e.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward