785G-s alaplap az ASUS kínálatában

Az AMD új, 785G-s lapkakészletével ellátott alaplapokból egyre többet láthatunk, ám a friss lapkakészlet egyelőre hivatalosan még mindig nem lett bejelentve. A legfrissebb terméket az ASUS készítette: az új jövevény az M4A785TD-M EVO típusjelzést viseli és Micro-ATX formátummal büszkélkedik.

785G-s alaplap az ASUS kínálatában

Az AMD új, 785G-s lapkakészletét egyre többet láthatjuk készülő alaplapokon, pedig a friss lapkakészlet egyelőre hivatalosan még mindig nem lett bejelentve. A legfrissebb terméket az ASUS készítette: az új jövevény az M4A785TD-M EVO típusjelzést viseli és Micro-ATX formátummal büszkélkedik.

A gyártó a termék esetében két uncia rezet használ a nyomtatott áramköri rétegek esetében, ezt a megoldást néhány újabb Gigabyte alaplapnál is megfigyelhettük már, lényege hogy a termék hűvösebben, stabilabban üzemel és az energiafelhasználás is optimálisabb, nem beszélve a kedvezőbb tuningpotenciálról. Az ASUS újdonságán a Linux alapú instant operációsrendszer, az Express Gate is helyet kap, amely rendkívül jól jön, ha csak netezés, skype és levelezés miatt kívánjuk használni a rendszert, ugyanis ekkor a fő operációsrendszer helyett használhatjuk a gyors, Linux alapú megoldást is.

Az M4A785GTD-M EVO alaplap egyébként Socket AM3-as processzorok fogadására van felkészítve, a terméken négy darab DDR3-1800-as memóriafoglalat és egy PCI Express 2.0 x16-os slot is helyet kapott. Az alaplap egy Radeon HD 4200-as integrált videó vezérlővel bír, amely Hibrid Crossfire támogatást is kínál a rendszer számára, sőt, 128 MB-nyi SidePort memóriával is rendelkezik. Az alaplapon 5 darab SATA 3 Gbps-os port, egy eSata csatlakozó, egy Gigabites Ethernet csatlakozó, valamint egy nyolccsatornás integrált audió vezérlő is található. A videó kimenetek között D-Sub DVI és HDMI csatlakozók vannak jelen. Az alaplap az ASUS EPU technológiájával is fel van vértezve, amely a rendszer energiatakarékos működését próbálja elősegíteni. A különböző technológiák között megtaláljuk a Q-Fan, a CrashFree BIOS 3, az AI NET2, a MyLogo 2 és az EZ Flash 2 szolgáltatásokat egyaránt.

A gyártó újdonsága a tervek szerint még ebben a negyedévben forgalomba kerül, a pontos megjelenési időponttal és az ajánlott végfelhasználói árral kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward