600 GB-os Seagate Cheetah merevlemez

A Seagate megkezdte legfrissebb merevlemezének szállítását, amellyel a gyártó az üzleti szektort, egészen pontosan a rendkívül gyors, SCSI csatolófelülettel rendelkező merevlemezek piacát kívánja célba venni. A 3,5 hüvelykes merevlemez a neves Cheetah családban kap helyet, amelyben a HDD-k adattároló korongjainak fordulatszáma 15000 RPM-es értéket képvisel. A hatalmas fordulatszám ellenére a merevlemez elérési ideje 2 milliszekundumos, ami egy szintén üzleti felhasználóknak szánt Intel X25-E Extreme SSD-hez képest igen-igen lassúnak mondható, mivel ez utóbbi mindössze 75 mikroszekundumos elérési idővel büszkélkedik.

600 GB-os Seagate Cheetah merevlemez

A Seagate megkezdte legfrissebb merevlemezének szállítását, amellyel a gyártó az üzleti szektort, egészen pontosan a rendkívül gyors, SCSI csatolófelülettel rendelkező merevlemezek piacát kívánja célbavenni. A 3,5 hüvelykes merevlemez a neves Cheetah családban kap helyet, amelyben a HDD-k adattároló korongjainak fordulatszáma 15000 RPM-es értéket képvisel. A hatalmas fordulatszám ellenére a merevlemez elérési ideje 2 milliszekundumos, ami egy szintén üzleti felhasználóknak szánt Intel X25-E Extreme SSD-hez képest igen-igen lassúnak mondható, mivel ez utóbbi mindössze 75 mikroszekundumos elérési idővel büszkélkedik.

Az Intel fent említett SSD-je adattároló kapacitás tekintetében már messze alulmarad a Seagate újdonságával kapcsolatban: a gyors SSD csak 64 GB-os kapacitást kínál, míg a Cheetah 15K.7 esetében 600 GB-os tárterület áll rendelkezésre. Érdekes módon az új Cheetah meghajtóban „csak” 16 MB-nyi gyorsítótár foglal helyet, de mivel ezeket a termékeket főleg RAID módba szánták, így ez nem is túl  meglepő. A gyártó állítása szerint a merevlemez 204 MB/s-os maximális adatátviteli sávszélesség elérésére képes, ami 16%-os javulás az előző generációs megoldásokhoz viszonyítva. A termék egyébként összesen 4 darab merevlemeztányérral és 8 darab fejjel rendelkezik. Az újdonság esetében a gyártó 1,6 millió órás meghibásodás-mentes üzemidőt kínál, a merevlemez működés közben 16,3 W, míg üresjáratban 11,7 W-os fogyasztás mellett üzemel. A 600 GB-os Cheetah 25,4 x 101,6 x 146,52 mm-es méretekkel és 0,686 Kg-os súllyal büszkélkedik.

A Seagate rendkívül gyors üzleti merevlemezét hamarosan megvásárolhatják a szerverépítők, illetve a különböző nagyvállalatok, a termék árával kapcsolatban azonban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó. Az újdonság egyébként 6 Gbps-os SAS vagy 4 Gbps-os fiber-channel csatolófelülettel rendelkező verziókban érhető el. A HDD-re 5 év garanciát vállal a Seagate.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward