512GB-os SSD meghajtó az A-DATA-tól

Az SSD meghajtók adattároló kapacitása lassan, de határozott mértékben növekszik. Az A-DATA legfrissebb SSD újdonsága már 512 GB-nyi adat tárolására ad lehetőséget, ezzel a termék egy szintre került a 2,5 hüvelykes merevlemezekkel, persze csak kapacitás tekintetében. Az 512 GB-os SSD jóval drágább ugyan, mint a hagyományos merevlemezek, ám alacsonyabb fogyasztással és nagyobb írási/olvasási sebességgel üzemel, gyakorlatilag teljesen hangtalanul.

512GB-os SSD meghajtó az A-DATA-tól

Az SSD meghajtók adattároló kapacitása lassan, de határozottan növekszik. Az A-DATA legfrissebb SSD újdonsága már 512 GB-nyi adat tárolására ad lehetőséget, és ezzel szintre került a 2,5 hüvelykes merevlemezekkel, persze csak kapacitás tekintetében. Az 512 GB-os SSD jóval drágább ugyan, mint a hagyományos merevlemezek, ám alacsonyabb fogyasztással és nagyobb írási/olvasási sebességgel üzemel, gyakorlatilag teljesen hangtalanul.

Az A-DATA 512 XPG 2.5" SSD maximális olvasási sebességét 230 MB/s-ban adta meg a vállalat, míg a termék maximális írási sebessége 160 MB/s-os értéket képvisel. Összehasonlításképpen az Intel X25E Extreme SSD különlegessége 250 MB/s-os olvasási- és 170 MB-os írási sebességet kínál. A meghajtó természetesen 3 Gbps-os SATA csatlakozó segítségével kapcsolódik a rendszerhez, mint a manapság kapható SSD-k és HDD-k többsége.

Az A-DATA illetékesei ugyan mellékeltek fotót a termékről, amely dizájnos, szálcsiszolt alumínium házzal bír, ám a meghajtó várható végfelhasználói árával és pontos megjelenésével kapcsoltban egyelőre titkolóznak.

Természetesen nem az A-DATA az első vállalat, aki 512 GB-os SSD-vel jelentkezik. A Toshiba már tavaly bejelentette, hogy az idei év második negyedévében megkezdi 2,5 hüvelykes 512 GB-os SSD-jének sorozatgyártását. A Toshiba THNS512GG8BB típusjelzéssel ellátott megoldása 43 nm-es csíkszélességgel készülő MLC (Multi level cell, azaz többszintű cella) Flash chipeket tartalmaz, és 240 MB/s-os olvasási és 200 MB/s-os írási sebességgel működik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward