500 GB-os Western Digital notebook HDD

A Western Digital egy új, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező merevlemezt mutatott be, amely két merevlemez tányérból áll, így 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik. A WD Scorpio Blue 500GB-os meghajtó adattároló korongjai 5400 fordulatot tesznek meg percenként.

500 GB-os Western Digital notebook HDD

A Western Digital egy új, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező merevlemezt mutatott be, amely két merevlemez tányérból áll, és 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik. A WD Scorpio Blue 500GB-os meghajtó adattároló korongjai 5400 fordulatot tesznek meg percenként.

A nem mindennapi merevlemez SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, az egységet 8 MB-os bufferrel szereli fel a gyártó. A merevlemez tányérok egyenként 250 GB-os kapacitással bírnak, ami ebben a formátumban igazán különlegesnek mondható. A Western Digital ezzel, a két merevlemez korongból álló termékkel a versenytársai elé kerülhet, azok ugyanis ekkora adattároló kapacitású meghajtót csak három merevlemeztányér használatával tudnak építeni. A három merevlemeztányérból összerakott egységek nem csak hangosabbak, de nagyobb fogyasztással is bírnak, mint a Western Digital újdonsága.

A WD Scorpio Blue mindössze 24-26 dB-es zajszint mellett üzemel, a termék 12 ms-os hozzáférési idővel bír, emellett pedig 2,5 W-ot fogyaszt írás és olvasás közben. A Western Digital merevlemeze a gyártó új, különleges technológiáinak köszönhetően üzemel ennyire halkan, illetve fogyaszt ennyire keveset.

Az 500 GB-os Scorpio Blue merevlemez szállítása már megindult, az egység 219,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba. A Scorpio Blue sorozat egy 400 GB-os modellt is tartalmazni fog, ez az egység természetesen szintén két merevlemeztányérból épül majd fel. A 400 GB-os HDD ára 189,99 dollár lesz. Mindkét egységre 3 év garanciát vállal a Western Digital.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward