500 GB-os Fujitsu és Hitachi mobil HDD-k

A Seagate tegnap mutatta be legújabb mobil merevlemezét, amely nem más, mint egy 500 GB-os egység, ami az adattitkosításnak köszönhetően hatékonyan képes megvédeni a rajta tárolt adatokat. A gyártó riválisai, azaz a Hitachi és a Fujitsu nem sokat tétlenkedtek, ugyanis mindkét gyártó bemutatta legújabb, szintén 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező hagyományos, és adattitkosító képességekkel ellátott termékeiket, amelyek a Seagate újdonságához hasonló paraméterekkel kerülnek forgalomba.

500 GB-os Fujitsu és Hitachi mobil HDD-k

A Seagate a tegnap mutatta be legújabb mobil merevlemezét, amely nem más, mint egy 500 GB-os egység, ami az adattitkosításnak köszönhetően hatékonyan képes megvédeni a rajta tárolt adatokat. A gyártó riválisai, azaz a Hitachi és a Fujitsu nem sokat tétlenkedtek, ugyanis mindkét gyártó bemutatta legújabb, szintén 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező hagyományos, és adattitkosító képességekkel ellátott termékeiket, amelyek a Seagate újdonságához hasonló paraméterekkel kerülnek forgalomba.

Először vegyük szemügyre a Hitachi kínálatát. A gyártó két új merevlemezzel bővítette termékpalettáját, ezek a merevlemezek Travelstar E5K500.B és Travelstar 5K500.B típusjelzéssel kerülnek forgalomba. Közös a két újdonságban, hogy egyaránt két darab merevlemeztányér segítségével érik el az 500 GB-os adattároló kapacitást. Mindkét merevlemez 2,5 hüvelykes formátummal rendelkezik, a termékek 5400-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, valamint 8 MB gyorsítótárral vannak felszerelve. Az újdonságok írás és olvasás közben mindössze 1,4 W-os fogyasztással működnek. A Travelstar E5K500.B modell annyiban különbözik társától, hogy adattitkosító tulajdonságokkal van ellátva, így képes a rendszer bootolása előtt hardveres azonosításra, emellett pedig akár négy különböző, egymástól elkülönített, titkosított adatterület kezelésére is, amelyekhez több felhasználót és különböző jogosultságokat lehet hozzárendelni.

A Hitachi tervei szerint a Travelstar 5K500.B december folyamán válik elérhetővé világszerte, ám az E5K500.B  modell megjelenésére majd csak a jövő év első negyedévében kerül sor.

A Fujitsu ezzel egy időben szintén két új mobil merevlemezzel állt elő: a gyártó bemutatta az MJA2 BH és az adattitkosításra képes MJA2 CH merevlemezeit. Csak úgy, mint a Hitachi merevlemezei, ez a két 500 GB-os termék is 5400-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, gyorsítótáruk mérete 8 MB-os, míg fogyasztásuk 1,4 W körül helyezkedik el. A Fujitsu tervei a Hitachi-éval megegyezőek: a gyártó az adattitkosítással nem rendelkező MJA2 BH modellt decemberben, míg az adatok titkosítására is képes MJA2 CH verziót a jövő év első negyedévében dobja piacra.

A két gyártó termékei ennek ellenére specifikációik alapján eltérnek egymástól: az egyik  különbség az, hogy a két termék rezgések és ütések ellen más-más mértékig áll ellen. A Hitachi merevlemezei működés közben 400G-s (2 ezredmásodpercig), míg üzemen kívül 1000G-s erőhatásnak (1 ezredmásodpercig), illetve ütésnek állnak ellen, a Fujitsu merevlemezeinél pedig 350G/950G-s értékek olvashatóak. Különbség továbbá az is, hogy a Hitachi az új, adattitkosítás nélküli merevlemezből nem kínál 80 GB-os változatot, míg a Fujitsu igen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward