4P képes Intel Xeon processzorok

Az AMD Barcelona maggal szerelt szerver processzorainak tervezett megjelenéséig már cska néhány nap van hátra, ám az Intel már most borsot tör a vállalat orra alá: a processzorgyártó rivális piacra dobta első 4P képes négymagos Xeon processzorait. Az újdonságok a Xeon 7300-as család tagjai lesznek, a négymagos jövevényekből 6 féle modell kerül kereskedelmi forgalomba. A 7300-as sorozatú Xeon processzorok Tigerton magra épülnek, az egységek mindegyike 4P képes, azaz felhasználhatóak 4 processzoros szerverekben.

4P képes Intel Xeon processzorok

Az AMD Barcelona maggal szerelt szerver processzorainak tervezett megjelenéséig már csak néhány nap van hátra, ám az Intel már most borsot tör a vállalat orra alá: a processzorgyártó rivális piacra dobta első 4P képes négymagos Xeon processzorait. Az újdonságok a Xeon 7300-as család tagjai lesznek, a négymagos jövevényekből 6 féle modell kerül kereskedelmi forgalomba. A 7300-as sorozatú Xeon processzorok Tigerton magra épülnek, az egységek mindegyike 4P képes, azaz felhasználhatóak 4 processzoros szerverekben.

A 6 processzor órajelei csökkenő sorrendben: 2.93GHz, 2.4GHz, 2.13GHz, 1.86GHz, és 1.6GHz. A legerősebb, azaz a 2,93 GHz-es modell 130W-os TDP-vel és 8 MB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, a két darab 2,4 GHz-es órajelű modellek egyaránt 80W-ot fogyasztanak, az egyik processzor 8 MB, a másik 6 MB L2 cache-sel lett felvértezve. A két kisebb proceszor, tehát a 2,13 GHz-es és az 1,6 GHz-es órajellel rendelkező CPU-k egyaránt 80W-os fogyasztással üzemelnek, mindkét egység 4 MB másodszintű gyorsítótárral gazdálkodik.

Az InfoWorld forrásai szerint az új Tigerton processzorok ára 856 dollárnál kezdődik, a legerősebb modellért viszont már 2301 dollárt kell fizetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward