4db OCZ SSD RAID-ben: hihetetlen teljesítmény

Az OCZ egy nem mindennapi bemutatót tartott a CEBIT keretein belül. A gyártó számos saját készítésű SSD meghajtóval van jelen a piacon, de a cég tuning memóriákat és tápegységeket is gyárt, illetve forgalmaz. A mostani hír apropóját négy darab OCZ SSD meghajtó adja, amelyek együttesen nem mindennapi teljesítmény elérésére képesek.

4db OCZ SSD RAID-ben: hihetetlen teljesítmény

Az OCZ egy nem mindennapi bemutatót tartott a CEBIT keretein belül. A gyártó számos saját készítésű SSD meghajtóval van jelen a piacon, de a cég tuning memóriákat és tápegységeket is gyárt, illetve forgalmaz. A mostani hír apropóját négy darab OCZ SSD meghajtó és egy különleges rendszer adja, amelyek együttesen nem mindennapi teljesítmény elérésére képesek, legalábbis átlagfelhasználói szemmel nézve.

A gyártó standján kiállított termék a Z Drive nevet viseli: az újdonság tulajdonképpen nem más, mint egy, a rendszerhez PCI Express x8-as csatolófelületen keresztül kapcsolódó adattároló megoldás. A bemutatott Z Drive modellben összesen négy darab, egyenként 256 GB-nyi adattároló kapacitással rendelkező MLC típusú (Multi level cell, azaz többszintű cella) SSD "meghajtó" volt jelen. Az SSD-k RAID 0-s tömbbe fűzve üzemeltek, így összesen 1 TB tárhelyet kínáltak. A rendszer zökkenőmentes működésének érdekében még 256 MB-nyi gorsítótár is jelen volt.

A nem mindennapi rendszert egy ASUS P6T alaplappal és egy Core i7 965 EE processzorral szerelt konfigurációban próbálták ki, az eredmények magukért beszélnek. A tesztelők mérése szerint a Z Drive-ban elhelyezett négy SSD maximális olvasási teljesítménye RAID 0 módban 712 MB/s volt, míg a maximális írási teljesítmény 500 MB-os értéket képviselt. Az átlagos elérési idő a nullához közelített, ezzel az adattal kapcsolatban pontos információk sajnos nem állnak rendelkezésre.

A sok jó hír után jöjjön a valóság: a Z Drive a fent említett kiszerelésben nem lesz olcsó, a jelenlegi információk alapján az OCZ 1500 dollár körüli összegben fogja megállapítani a termék ajánlott végfelhasználói árát. Komoly teljesítmény, komoly ár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward