45 nm-es Phenomok DDR3 támogatással

Az AMD legfrissebb szerver processzorokkal kapcsolatos útitervéből kiderül, hogy a gyártó a többprocesszoros rendszerekbe szánt Opteronok esetében majd csak 2010-től kezdi meg a DDR3-as memóriatámogatás alkalmazását a 6- és 12 magos Sao Paulo és Magny-Cours processzoroknál. Ezzel egy időben két különböző forrásből származó értesülés is azt állítja, hogy a vállalat az asztali processzorok piacán ennél jóval hamarabb be fogja vezetni a DDR3-as memória modulok támogatását a Phenom processzorok piacán.

45 nm-es Phenomok DDR3 támogatással

Az AMD legfrissebb szerver processzorokkal kapcsolatos útitervéből kiderül, hogy a gyártó a többprocesszoros rendszerekbe szánt Opteronok esetében majd csak 2010-től kezdi meg a DDR3-as memóriatámogatás alkalmazását a 6- és 12 magos Sao Paulo és Magny-Cours processzoroknál. Ezzel egy időben két különböző forrásból származó értesülés is azt állítja, hogy a vállalat az asztali processzorok piacán ennél jóval hamarabb be fogja vezetni a DDR3-as memória modulok támogatását a Phenom processzorok piacán.

A CHW illetékesei szert tettek egy AMD útitervre, amely arról szól, hogy a vállalat 2008. negyedik negyedévében, illetve 2009. elején dobja piacra első DDR3-as memóriatámogatással rendelkező termékeit. Egy másik, a sokszor "furcsa" információkkal szolgáló oldal, a Fudzilla is megerősítette az értesülést, szerintük az AMD 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom processzorai, amelyek a Deneb magra épülnek, DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatással egyaránt el leszek látva.

Ennek ellenére ne nagyon számítsunk olyan alaplapokra, amelyek DDR2-es és DDR3-as memóriák fogadását egyaránt lehetővé teszik. Az ok egyszerű: a DDR3-as memóriatámogatás kiaknázásához AM3-as processzorfoglalat szükséges, amelybe teljesen más lábkiosztással és tokozással rendelkező processzorok passzolnak majd, mint a jelenlegi AM2-es és AM2+-os foglalatokba. Egyszóval készülnek majd 45 nm-es AM2+-os Deneb egységek, amelyek DDR2-es memóriatámogatással bírnak, valamint AM3-as Deneb processzorok is, amelyek pedig DDR3-as memória modulok kezelésére képesek, legalábbis a dolgok nem hivatalos állása szerint ez lesz a helyzet.

Az Intel következő generációs Nehalem processzoráról is kiderült egy új információ: a processzor csak és kizárólag DDR3-as memóriákkal fog együttműködni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward