45 nm-es, kétmagos Athlonok 2009 júniusában

Az AMD processzorainak útitervéről, valamint a vállalat gyárstratégiájával kapcsolatos terveiről nemrégiben számoltunk be, akkoriban az is kiderült, hogy az új, 45 nm-es Phenom processzorok a Phenom II elnevezést viselik majd. A legfrissebb értesülések szerint a gyártó a 2009. júniusában 45 nm-es csíkszélességgel készülő kétmagos Athlon processzorokkal is jelentkezik a piacon. Ez a tény megmagyarázza, hogy a korábbi útitervben miért nem szerepeltek kétmagos Phenom processzorok.

45 nm-es, kétmagos Athlonok 2009 júniusában

Az AMD processzorainak útitervéről, valamint a vállalat gyárstratégiájával kapcsolatos terveiről nemrégiben számoltunk be, akkoriban az is kiderült, hogy az új, 45 nm-es Phenom processzorok a Phenom IIelnevezést viselik majd. A legfrissebb értesülések szerint a gyártó a 2009. júniusában 45 nm-es csíkszélességgel készülő kétmagos Athlon processzorokkal is jelentkezik a piacon. Ez a tény megmagyarázza, hogy a korábbi útitervben miért nem szerepeltek kétmagos Phenom processzorok.

Az útiterv részét képező listán összesen 5 különböző 45 nm-es Athlon processzor figyelhető meg. A legalsó lépcsőfokon az Athlon X2 200-as modell helyezkedik el, ez a kétmagos egység összesen 2 MB gyorsítótárral és 2,8 GHz fölötti órajellel kerülhet forgalomba. Az Athlon X2 200-as modellek Regor magra épülnek, de a prezentációból az nem derül ki pontosan, hogy a 45 nm-es Phenomokkal azonos architektúrát alkalmaz-e a gyártó az új Athlonok esetében is, mindenesetre a Star családhoz hasonló kódnév azonos architektúrára enged következtetni. A táblázat egy kisebb meglepetést is tartalmaz: a gyártó harmadszintű gyorsítótár nélküli Phenom II-es processzorokat is piacra dob, ám ezek a termékek Athlon X4 600-as és Athlon X3 400-as típusjelzéssel lesznek ellátva. A chipek magonként 512 KB másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, az újdonságok várhatóan a Propus magra épülnek.

Az idei év vége felé az Athlon X2 7000-es sorozatú processzorok is megérkeznek, ám ezekről a termékekről egyelőre nincsenek pontos információk. Az elnevezési séma alapján valószínűleg magasabb órajellel rendelkező változatról van szó, amely akár a 65 nm-es Phenomok leszármazottja is lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward