40 GB-os PS3 65 nm-es Cell CPU-val

A Sony 40 GB-os PS3-as konzolja elég sokmindenben változott: a készülék ugyan nem kompatibilis a PS2-es játékokkal, de cserébe 65 nm-es csíkszélességgel készült Cell és RSX lapkákat tartalmaz, ennek köszönhetően kevésbbé melegszik és kevesebb energiát is fogyaszt, mint a 90 nm-es chipekkel szerelt elődje.

40 GB-os PS3 65 nm-es Cell CPU-val

A Sony 40 GB-os PS3-as konzolja elég sok mindenben változott: a készülék ugyan nem kompatibilis a PS2-es játékokkal, de cserébe 65 nm-es csíkszélességgel készült Cell és RSX lapkákat tartalmaz, ennek köszönhetően kevésbbé melegszik és kevesebb energiát is fogyaszt, mint a 90 nm-es chipekkel szerelt elődje.

A PS3 Cell processzorát és RSX grafikus videó vezérlőjét egyaránt karcsúsította a gyártó: a két chip 90 nm-es gyártási technológia helyett 65 nm-es csíkszélességgel büszkélkedik. Az új chipekhez új alaplap is jár, a PS3 40 GB-os verziójában SEM-001-es kódnévre hallgató alaplapot találunk, ezzel egy időben a déli híd is megújult, most már CXD2984GB kódnévre hallgat. A PS3-ban elhelyezett heat-pipe hűtés is kisebb lett, mivel kevesebb hőt termel az egység. A Sony a készülék Samsung memóriáit is lecserélte: az új konzolban Elpida chipek erősítik a rendszert. Újdonságként a konzol alaplapja elemmel is fel lett vértezve.

A 65 nm-es gyártási technológiával készülő alkatrészek be is váltják a hozzájuk fűzött reményeket: a Computer Base tesztje szerint az új PS3 már "csak" 135 W-os fogyasztást produkál teljes terhelésnél, a korábbi változatok még bizony 200W körüli energiafogyasztással rendelkeztek. A kisebb hő disszipációnak köszönhetően a konzol ventilátorai is halkabban üzemelnek, így a gép várhatóan csendesebb lesz a jelenlegi modelleknél.

A 40 GB-os PS3-as konzol várhatóan jövő hónap elején lesz kapható az amerikai piacon. Európában, így nálunk is,  már 1-2 hete kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward