4 lappal készül a P55 startra az ASRock

4 lappal készül a P55 startra az ASRock

Az Intel alig több, mint egy hónap múlva indítja útnak legfrissebb lapkakészletét és processzorait, amelyek a kereskedelem fő áramában kaphatnak majd helyet. A vállalat  a P55-ös lapkakészletekkel és a négymagos Lynnfield processzorokkal már lényegesen nagyobb vásárlóközönséget fog meghódítani, mint amekkorát a csúcskategóriás Core i7-es modellekkel és az X58-as alaplapokkal sikerült, így az újdonságok zökkenőmentes rajtja létfontosságú szereppel bír.

Az ASRock mérnökei már készen állnak a P55-ös lapkakészlet startjára: a vállalatnál nem kevesebb, mint négyféle újdonság várja a megjelenést, amelyek tulajdonképpen komplett P55-ös kínálatot alkotnak. Az újdonságok között megtaláljuk a P55 Deluxe, a P55 Extreme, a P55 Pro és a P55M modelleket egyaránt, amelyek közül az első három ATX, míg az utolsó termék micro-ATX formátummal büszkélkedik.

A P55 Deluxe modell a gyártó felsőkategóriás megoldása a témában, az alaplap 16 fázisú tápellátással, négy darab DDR3-2600-as memória foglalattal és három darab PCI Express x16-os slottal van felszerelve, utóbbiaknak köszönhetően így CrossfireX és SLI rendszerek építésére egyaránt lehetőség nyílik. A P55 Extreme modell esetében már „csak” nyolcfázisú tápellátás van jelen, ezen kívül a termék specifikációit tekintve megegyezik a Deluxe változattal.

A P55 Pro esetében szintén nyolcfázisú tápellátás, viszont már csak két darab PCI Express x16-os slot áll rendelkezésre, egyéb tulajdonságait tekintve ez az alaplap az Extreme verzióra hasonlít. Végül, de cseppet sem utolsó sorban, érkezik majd egy mATX formátumú P55M alaplap is, amely két darab PCI Express x16-os slottal, négy darab DDR3-2400-as memória foglalattal és két darab eSATA csatlakozóval lesz ellátva.

A Windows 7 ready alaplapok első példányai már a hónap végétől kezdve feltűnhetnek majd a különböző üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward