320 GB-os laptop HDD a Toshibától

A Toshiba legfrissebb merevlemezcsaládja rekord kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. A gyártó állítása szerint a 320 GB-os merevlemezek nem csak a tárolókapacitásukkal, de teljesítményükkel is kitűnnek a piacon lévő 2,5 colos merevlemezek közül. Az új tagok MK-GSX és MK-GSY jelzéssel kerülnek forgalomba, mindkét terméknél jelen van opcióként a szabadesés szenzor, amely a merevlemez esése közben parkoló pozícióba állítja a fejeket, hogy így próbálja csökkenteni a károsodás mértékét.

320 GB-os laptop HDD a Toshibától

Az új, 2,5"-os merevlemezek notebookokban és szórakoztatóelektronikai termékekben egyaránt helyet kapnak  a jövőben a gyártó állítása szerint.

A zászlóshajó szerepét a Toshiba MK3252GSX tölti be, ez a modell két darab 160 GB-os tányérral rendelkezik, így összesen 320 GB-os tárolókapacitást kínál. A meghajtó SATA II-es csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez, a merevlemez motorja 5400 RPM-es fordulatszámon üzemel, a winchester 8 MB-os gyorsítótárat tartalmaz. A Toshiba MK-GSX család további tagjai hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, egyedül tárolókapacitásuk tekintetében különböznek a zászlóshajótól (250GB, 160GB, 120GB és 80GB).

Az MK-GSY család legnagyobb tagja 2 darab 100 GB-os merevlemez tányérral van felvértezve, a teljes tárolókapacitás így 200 GB-os értéket képvisel. Az MK-GSY család tagjai az MK-GSX-szel ellentétben már 7200 RPM-es motort és 16 MB gyorsítótárat tartalmaznak, így ezek a modellek nagyobb teljesítményre képesek. Az MK1637GSX modellhez hasonlítva az MK2049GSY 46 százalékkal jobban teljesít a maximális adatátviteli sebesség tekintetében, valamint 8%-kal múlja felül az átlagos keresési idő tekintetében a másik család említett tagját. A Toshiba MK-GSY termékpalettáján a 200 GB-os modellen kívül 160GB, 120GB és 80GB-os kapacitású merevlemezek találhatóak.

A Toshiba az újdonságokat a Berlinben megrendezésre kerülő IFA 2007 nevezetű rendezvényen mutatja be augusztus 31. és szeptember 5. között. A gyártó egyelőre nem szolgált információval az új merevlemezek várható megjelenésével és árával kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward