32 GB-os memória modulok Samsung-módra

32 GB-os memória modulok Samsung-módra

A DRAM piac elsőszámú szereplője, a Samsung, ismét egy mérföldkőhöz ért: a gyártó bejelentette a piac legnagyobb kapacitással rendelkező RDIMM típusú memória moduljait, amelyek kifejezetten munkaállomásokban és szerverekben kaphatnak helyet a nem is oly távoli jövőben.

A hírek szerint a most bejelentett 32 GB-os kapacitással büszkélkedő memória modulok első mintapéldányai már úton is vannak a megrendelők felé, így rövidesen kereskedelmi forgalomban is elérhetőek lesznek. A DDR3-as szabvány köré épülő termékek 36, két lapkából álló (dual-die) 4 Gb-es memóriachippel vannak felszerelve. Maguk a chipek 40 nm-es, azaz a legfrissebb gyártástechnológiával készülnek; üzemi feszültségük 1,35V, órajelük pedig 1066 MHz.

A kétutas (kétprocesszoros) szerverekben a 32 GB-os kapacitású moduloknak köszönhetően mostantól akár 384 GB-nyi rendszermemória használatára nyílik lehetőség. A gyártó az új egységek áraival kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket, a közlemény azt viszont tartalmazza, hogy a termékek sorozatgyártása már április folyamán beindulhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward