3,1 GHz-es Phenom II Socket AM3 tokozással

Az AMD háza táján készülődés van, ugyanis a gyártó hamarosan új, Socket Am3-as tokozással és az eddigieknél magasabb órajellel rendelkező processzort dob piacra a második negyedév közepe felé. A 3,1 GHz-es Phenom II-es processzor mellett egyéb termékekkel is készül a vállalat, no de ezekről majd később.

3,1 GHz-es Phenom II Socket AM3 tokozással

Az AMD háza táján készülődés van, ugyanis a gyártó hamarosan új, Socket AM3-as tokozással és az eddigieknél magasabb órajellel rendelkező processzort dob piacra a második negyedév közepe felé. A 3,1 GHz-es Phenom II-es processzor mellett egyéb termékekkel is készül a vállalat, no de ezekről majd később.

A Phenom II X4 950-es CPU összesen 8 MB gyorsítótárral érkezik, ami magonként 512 KB-nyi másodszintű- és 6 MB harmadszintű gyorsítótárból tevődik össze. A 3,1 GHz-es órajelen üzemelő processzor DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatással bír, a HyperTransport órajel 4 GHz-es értéket képvisel, a termék TDP-je 125W-os. Az AMD ezt a processzort a 3 GHz-es Phenom II X4 945-ös modellel karöltve küldi harcba, ez utóbbi egység gyakorlatilag a jelenleg is forgalomban lévő Phenom II 940-es változat Socket AM3-as tokozással rendelkező verziója lesz.

Ugyanezek a források arról is beszámoltak, hogy a jövőben megjelenő Socket AM3-as processzorok, amelyek 2,8 GHz-es, vagy annál alacsonyabb órajellel bírnak, "mindössze" 95W-os TDP mellett fognak működni. Ez előrelépés a Phenom II X4 920-as változat 125W-os TDP-jéhez képest. A felsorolt AM3-as processzorok könnyedén használhatóak lesznek AM2+-os alaplapokban is, ahol DDR2-es memóriát alkalmazhatunk hozzájuk. Egy BIOS frissítésre a zökkenőmentes működés érdekében valószínűleg szükség lesz, így ha AM3-as processzort nézünk ki és AM2+-os alaplappal rendelkezünk, akkor érdemes ellátogatni az alaplapunk gyártójának hivatalos weboldalára és szétnézni a BIOS-ok között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward