24 hüvelykes, "zöld" Full HD monitor a Dell-től

A Dell LCD monitor kínálata a vállalat legfrissebb közleménye szerint új taggal bővült: a jövevény a G2410-es típusjelzést viseli, amiből egyből kiderülhet, hogy egy 24 hüvelykes képátlóval büszkélkedő megjelenítőről van szó. A gyártó az új monitort a környezetvédelem jegyében készítette el: a termék nyomtatott áramköri lapja halogén-mentes rétegekből készült, háza 25%-ban újrahasznosított műanyagokból épül fel, így meg is kapta az EPEAT Gold minősítést.

24 hüvelykes, "zöld" Full HD monitor a Dell-től

A Dell LCD monitor kínálata a vállalat legfrissebb közleménye szerint új taggal bővült: a jövevény a G2410-es típusjelzést viseli, amiből egyből kiderülhet, hogy egy 24 hüvelykes képátlóval büszkélkedő megjelenítőről van szó. A gyártó az új monitort a környezetvédelem jegyében készítette el: a nyomtatott áramköri lapja halogén-mentes rétegekből készült és háza 25%-ban újrahasznosított műanyagokból épül fel, így meg is kapta az EPEAT Gold minősítést.

A termék ledes háttérvilágítással érkezik és számos hatékony technológia alkalmazásával üzemel, így akár 60%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett képes működni, mint a hasonló képátlóval rendelkező szélesképernyős Dell monitorok. Az Ambient Light szenzor segítségével az újdonság a környezet megvilágításának megfelelően állítja be a fényerőt, így a lehető legalacsonyabb fogyasztás mellett próbál üzemelni, míg a Dynamic Dimming eljárás segítségével automatikusan csökkenti a fényerőt, ha egy olyan képet tekintünk meg, amely nagy mennyiségben tartalmaz világos részeket. A PowerNap funkció minimális fényerőre állítja, vagy készenléti üzemmódba helyezi a monitort a felhasználó beállításainak megfelelően, ezzel további energia megtakarításra nyílik lehetőség. Természetesen a felsorolt technológiák bármikor szabadon ki- és bekapcsolhatóak a Dell Client Manager névre keresztelt szoftver segítségével.

A gyártó egyik "legzöldebb" LCD monitora egyébként 1920x1080 pixeles natív felbontással rendelkezik. A G2410-es modell panelja 5 ms-os válaszidővel, 1000:1 kontrasztaránnyal és 250 cd/m2-es fényerővel áll a felhasználók rendelkezésére. Az újdonság 160 fokos vízszintes- és 170 fokos függőleges betekintési szögekkel büszkélkedhet.

A 16:9-es képarányú kijelző 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes, a TN típusú panel 0,277 mm-es képpont távolsággal bír. Maga a termék egyébként 570,75 x 156,86 x 409,05 mm-es méretekkel és 4,02 Kg-os súllyal bír. A kijelzője dönthető, és készenléti üzemmódban 0,15W-ot, míg működés közben átlagosan 20W-ot fogyaszt. Csatlakozók tekintetében csak a szokásos bemeneteket találjuk: a monitoron egy VGA és egy DVI (HDCP-s) csatlakozó van jelen.

Az új, G2410-es monitor a Dell webáruházán keresztül már elérhető, a termék ajánlott végfelhasználói ára 349 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward