2011-ben jöhetnek a 4TB-os HDD-k

2011-ben jöhetnek a 4TB-os HDD-k

A Hitachi a PMR technológia tekintetében is úttörő szerepet játszott csak úgy, mint az 1 TB-os merevlemez elkészítésénél, hiszen a gyártó mindkét esetben megelőzte a vetélytársait. A merevlemezek piacán a vállalat újabb nagy dobásra készül, ennek köszönhetően valamikor 2011. körül már nem lesz lehetetlen a 4 TB-os kapacitással rendelkező asztali merevlemez elkészítése és piacra dobása sem.

A vállalat tervei szerint a merevlemez író- és olvasófejeinek miniatürizálásában rejlik a megoldás kulcsa, ugyanis így még több adat tárolására lesz lehetőség ugyanakkora felületen. A Hitachi új merevlemez fejek kifejlesztésén munkálkodik, amelyek több, mint kétszer kisebbek a mai HDD-kben található merevlemez fejeknél, az újdonságok 2000-szer kisebbek az emberi hajszálnál. A Hitachi az újdonságok piacra dobásával ismét első lehet a piacon, ám ezzel egy időben a versenytársak sem tétlenkednek.

A Hitachi elképzelései szerint a következő négy éven belül lehetséges lesz az 1 TB kapacitással rendelkező 2,5 colos notebook merevlemezek, és az akár 4 TB-os kapacitással rendelkező 3,5 colos asztali háttértárolók előállítása egyaránt. A bejelentés után kíváncsian várjuk, hogy miként reagál a konkurencia a Hitachi rendkívül meggyőző terveire.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward