2009-ben érkeznek a 40 nm-es Nvidia GPU-k

Az Nvidia felsőkategóriás, monolitikus grafikus processzorainak kínálata hamarosan újabb egységekkel bővül. A vállalat elsőként a GT200-as GPU-k 55 nm-es változatát dobja piacra, amely GT206-os kódnévvel érkezik. A GT206-os újdonság érkezéséről néhány hete már beszámoltunk, a termék gyakorlatilag azonos architektúrára épül majd, mint a jelenleg forgalomban lévő GT200-asok, ám azokkal ellentétben már nem 65 nm-es, hanem 55 nm-es csíkszélességgel készül, így a kisebb méretekkel rendelkező chip várhatóan magasabb órajelek elérésére lesz képes.

2009-ben érkeznek a 40 nm-es Nvidia GPU-k

Az Nvidia felsőkategóriás, monolitikus grafikus processzorainak kínálata hamarosan újabb egységekkel bővül. A vállalat elsőként a GT200-as GPU-k 55 nm-es változatát dobja piacra, amely GT206-os kódnévvel érkezik. A GT206-os újdonság érkezéséről néhány hete már beszámoltunk, a termék gyakorlatilag azonos architektúrára épül majd, mint a jelenleg forgalomban lévő GT200-asok, ám azokkal ellentétben már nem 65 nm-es, hanem 55 nm-es csíkszélességgel készül, így a GT200-asoknál kisebb méretekkel rendelkező chip várhatóan magasabb órajelek elérésére lesz képes.

A GT206-os GPU-val készülő videokártyák megjelenésére az idei év negyedik negyedévében kerül sor: a jelenlegi információk szerint jó eséllyel még karácsony előtt a boltok polcaira kerülnek az újdonságok. A legfrissebb hírek szerint az eredetileg tervezett időpontnál azért jelennek meg később a termékek, ugyanis a shaderek körül problémák vannak, amelyekkel kapcsolatban pontosabb információkat egyelőre nem lehet tudni.

Galéria megnyitása

Érdekesebb témának ígérkeznek a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-k, amelyek a GT206-os modell megjelenése után kerülnek forgalomba. A GT212-es és GT216-os kódnévvel ellátott grafikus processzorok a tajvani félvezetőgyártó vállalatok műhelyeiben készülnek, melyek várhatóan 2009 júniusában állnak majd készen a 40 nm-es csíkszélességű termékek gyártására. A tervek szerint a GT212-es és GT216-os GPU-val ellátott kártyák még a 2009-es év második negyedévében piacra kerülhetnek. A 2009-es év második felében két  grafikus processzorral felszerelt újdonságok is készülhetnek majd. A GT212-es és GT216-os kódnévvel ellátott grafikus processzorok GDDR5-ös memóriatámogatással rendelkeznek, ám egyelőre nem tudható pontosan, hogy a GPU és a memória chipek között pontosan milyen széles memória interfész fog húzódni. A 2009-es év vége felé láthat napvilágot az Nvidia első DirectX 11-es támogatással felvértezett GPU-ja is, amely a GT300-as kódnevet viseli.

Az idő mulásával remélhetőleg több értékes információ is kiszivárog majd az új kártyákkal és grafikus processzorokkal kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap