200 millió dolláros veszteség az Nvidia-nál

Az Nvidia nemrégiben tette elérhetővé legfrissebb videokártya meghajtóprogramját, amely WHQL minősítéssel ellátott Windows 7 verzióban is elérhető. Az új driver jó hír az Nvidia tulajdonosoknak, akik a Windows 7 RC változatát tesztelik éppen, de a gyártó háza tájáról egy kevésbé jó hír is érkezett: a cég publikálta előző negyedéves pénzügyi negyedévének eredményeit, amelyek nem valami fényesek.

200 millió dolláros veszteség az Nvidia-nál

Az Nvidia nemrégiben tette elérhetővé legfrissebb videokártya meghajtóprogramját, amely WHQL minősítéssel ellátott Windows 7 verzióban is elérhető. Az új driver jó hír az Nvidia tulajdonosoknak, akik a Windows 7 RC változatát tesztelik éppen, de a gyártó háza tájáról egy kevésbé jó hír is érkezett: a cég publikálta előző pénzügyi negyedévének eredményeit, amelyek nem valami fényesek.

Az Nvidia legutóbbi pénzügyi negyedéve április 26-án ért véget, az összesítésből kiderült, hogy a cég 201,3 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a jónak éppen nem mondható időszak  folyamán. Az előző negyedéves veszteség még „csak” 147,7 millió dollárt tett ki, így egyértelmű és határozott romlás figyelhető meg ezen a téren. A vállalat teljes árbevétele az a legutóbbi negyedévben 664,2 millió dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 42%-os visszaesést jelent, ugyanis tavaly ilyenkor még 1,2 milliárd dollár volt a teljes árbevétel, amihez 176 millió dolláros nyereség is társult.. A korábbi időszakhoz, azaz az ezt megelőző negyedévhez képest az árbevétel 38%-kal növekedett, ami viszont jó hír. A gyártó veszteségeiben fontos szerepet játszott egy részvényekkel kapcsolatos tranzakció is.

A vállalat elnöke, Jen-Hsun Huang szerint az elmúlt negyedév folyamán hatékonyan kezelték a különböző költségeket és jelentősen csökkentették a raktárkészlet mennyiségét, amely korábban 144 napra volt elegendő, most pedig 64-re. A növekedéssel kapcsolatos stratégiák esetében folytatódtak a befektetések is. Mr. Huang szerint a következő generációs operációsrendszer megjelenésével a GPU alapú számítási feladatok hatékonyabb támogatásának következtében a GPU alapú alkalmazások mennyisége növekedhet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward