2 TB-os Seagate merevlemez vállalatoknak

A Western Digital-lal ellentetében a Seagate 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemeze nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti vásárlókat célozza meg. Az új márkanév alatt megjelenő 2 TB-os egységek majd csak az idei év harmadik negyedévében kerülhetnek forgalomba, akkor további Constellation ES névre keresztelt meghajtók is napvilágot látnak majd.

2 TB-os Seagate merevlemez vállalatoknak

A Western Digital-lal ellentetében a Seagate 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemeze nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti vásárlókat célozza meg. Az új márkanév alatt megjelenő 2 TB-os egységek majd csak az idei év harmadik negyedévében kerülhetnek forgalomba, amikor további, Constellation ES névre keresztelt meghajtók is napvilágot látnak majd.

A vállalat tervei szerint a Constellation ES családban a 2 TB-os egységen kívül 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező termékek is helyet kaphatnak majd. Csak úgy, mint a 2 TB-os modell, a többi meghajtó is 3,5 hüvelykes formátummal érkezik és 7200 RPM-es fordulatszámon üzemel majd. A termékek esetében 3 Gbps-os SATA vagy 6 Gbps-os SCSI csatolófelületet fog alkalmazni a gyártó, a gyorsítótár mérete 16 MB-os vagy 32 MB-os lehet. A Seagate 2,5 hüvelykes mobil merevlemezekkel is ellátja majd a Constellation családot: a mobil merevlemezek 160 GB-os és 500 GB-os adattároló kapacitással és SATA 3 Gbps, illetve SAS 2.0 csatolófelülettel kerülhetnek forgalomba.

A Seagate közleményében külön kiemeli, hogy a Constellation ES meghajtók esetében nem kell kompromisszumot kötni sebesség tekintetében ahhoz, hogy a legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező meghajtót használhassuk, ezzel pedig minden bizonnyal a Western Digital 2 TB-os Caviar Green modelljére és annak 5400-afordulatszámára célzott a gyártó. A Seagate termékei ennek ellenére nem rendelkeznek magas fogyasztással. A cég minden Constellation ES modell esetében alkalmazza a PowerChoice technológiát, amely a lehető legnagyobb energia megtakarítást (akár 50%) kínálja úgy, hogy közben a felhasználó rugalmasan menedzselheti a különböző beállításokat, amelyek segítségével energiát takaríthat meg anélkül, hogy az a rendszer teljesítményét, stabilitását vagy az adatintegritást veszélyeztetné. Jól hangzik, de egyelőre pontosabb részleteket nem árult el a gyártó a technológiáról, mint ahogy arról sem, hogy az új merevlemezek várhatóan mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward