2 TB-os merelvemez a Western Digital-tól

Az egyik neves merevlemez gyártó nagyvállalat, a Westen Digital egy új termék készítésén fáradozik, amely nem kevesebb, mint négy darab 500 GB-os adattároló kapacitással bíró merevlemez tányérból épül fel, így pedig összesen 2 TB-os kapacitást kínál majd a felhasználók számára. Az 500 GB-os merevlemez koronggal készült termékek már nem számítanak újdonságnak: a Seagate nemrégiben mutatta be új, két darab 500 GB-os korongból álló 1 TB-os merevlemez újdonságát.

2 TB-os merelvemez a Western Digital-tól

Az egyik neves merevlemez gyártó nagyvállalat, a Westen Digital egy új termék készítésén fáradozik, amely nem kevesebb, mint négy darab 500 GB-os adattároló kapacitással bíró merevlemez tányérból épül fel, így pedig összesen 2 TB-os kapacitást kínál majd a felhasználók számára. Az 500 GB-os merevlemez koronggal készült termékek már nem számítanak szenzációnak: a Seagate nemrégiben mutatta be új, két darab 500 GB-os korongból álló 1 TB-os merevlemez újdonságát.

Az 1,5 TB-os HDD-k piacán annak idején a Seagate volt az első, aki négy darab 375 GB-os korong segítségével készített 1,5 TB-os meghajtókat. A Seagate a meglévő 500 GB-os korongjai segítségével szintén könnyedén elkészítheti saját, 4 merevlemeztányérból álló termékét. Hogy melyik gyártó lesz a gyorsabb, azaz ki dobja piacra az első, 2 TB-os modelleket, az hamarosan kiderül.

Visszatérve a WD 2 TB-os termékére, az egység WD20EADS típusjelzéssel lesz ellátva és a vállalat Caviar Green merevlemez családjában foglal majd helyet. Az új adattároló egység 32 MB-os gyorsítótárral bír, a termék átlagos elérési ideje 8,9 ms körül fog elhelyezkedni. Az energiatakarékosságot elősegíti, hogy az egységek 5400 RPM-es 7200 RPM-es változatban is megjelennek, kinek mi kell. A fogyasztás csökkentését az IntelliSeek™, IntelliPark™, és IntelliPower™ technológiák segítségével oldják meg. Az új merevlemez természetesen SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel érkezik, ám pontos megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. Egy cseh webáruházban már fel is tűnt az új merevlemez, de árral kapcsolatban ott sincs bővebb információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward