2 gigabites DDR3-as memóriachipek

A Micron elkészült a világ első 2 gigabtes DDR3-as memória chipjével, amely nagy jelentőséggel bír az asztali számítógépek, a szerverek és a notebookok piacán. Az új chipnek köszönhetően lehetőség lesz 8 GB-os vagy 16 GB-os memóriamodulok készítésére, amelyeket aztán szerverekben használhatnak majd fel, ezzel együtt a 4 GB-os DDR3-as asztali gépekbe és notebookokba szánt memóriák előtt is megnyílik a út.

2 gigabites DDR3-as memóriachipek

A Micron elkészült a világ első 2 gigabtes DDR3-as memória chipjével, amely nagy jelentőséggel bír az asztali számítógépek, a szerverek és a notebookok piacán. Az új chipnek köszönhetően lehetőség lesz 8 GB-os vagy 16 GB-os memóriamodulok készítésére, amelyeket aztán szerverekben használhatnak majd fel, ezzel együtt a 4 GB-os DDR3-as, asztali gépekbe és notebookokba szánt memóriák előtt is megnyílik a út.

A Micron új memóriachipje 78 nm-es csíkszélességgel készül, a 2 gigabites DDR3-as chip másodpercenként akár 1333 megabites adatfogalommal képes megbirkózni, így nagy teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére. Ez a sebesség azt jelenti, hogy egy 100.000 oldalas dokumentumot egy másodperc alatt képes továbbítani a memória.

A DDR3 egyik nagy előnye a DDR2-vel szemben, hogy 1,5 voltos feszültséget igényel a működéshez a DDR2 1,8 V-os feszültségéhez képest, így a DDR3-as memória modulok kisebb fogyasztással rendelkeznek. A két technológia fogyasztása között 20-30%-os különbség van a DDR3 javára. A Micron 2 Gb-es chipjeinek köszönhetően ezentúl egy memória modulra kevesebb komponenst kell felhelyezniük a gyártóknak, ezáltal tovább csökkenthető a modulok fogyasztása: a Micron szerint ez 40-50%-os megtakarítással jár, ami jelentősnek mondható, főleg notebook konfigurációk esetén, mivel így spórolhatunk majd az akkumulátoridővel.

A Micron 2 Gb-es chipjei várhatóan 2008. első negyedévében debütálnak a memória piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward